Kategorier
Recept

Banansushi


Bildkälla.

Denna bild dök upp på min Pinterest igår. Jag letar hela tiden efter nyttiga mellanmål och substitut för godis så jag sparade bilden för att härma den lite senare på dagen. Banansuhi är ju lite för tufft för att inte testa på! Dessutom är banan, jordnötsmör och kokos är tre ganska så goda saker enligt mina smaklökar.

Det här är vad som behövdes:
En banan
Osötat jordnötsmör
Riven kokos
(Mjölk/vätska att spä ut jordnötsmöret med om det är hårt till konsistensen)

Såhär gör man:
Efter att jag hade plockat fram ingredienserna skalade jag bananen och bredde ut jordnötssmöret över hela så jämnt jag kunde. Ibland ville det inte riktigt fastna och bli jämt så då pressade jag helt enkelt fast det med fingrarna. Sedan rullade jag bananen i kokos. Därefter skivade jag den i bitar och ställde i kylen ett litet tag.

Voila!

Ett mellanmål som dämpar sötsuget utan att ha en massa socker och andra dumma ingredienser i sig. Nästa gång ska jag testa med vanligt jordnötssmör istället för jordnötssmör med chokladsmak. Tror det blir lite saltare och ännu godare då. Men det blev riktigt nom!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

7 svar på ”Banansushi”

Shit vad spännande (och kul!). Är dock inte så förtjust i jordnötssmör… det fanns inga andra alternativ på vad en kunde använda istället? Hehe 🙂

Såg någon som gjort godis-sushi också. Inte så nyttigt dock, men det var en rolig idé! 🙂

Andra nötsmör funkar om man äter det, vet inte hur väl de smakerna gifter sig med bananen dock. Annars kan nog Nutella blir suuupergott om man inte räds socker!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *