Kategorier
Hemma

Loppisfyndat soffbord

När pappa och jag var på loppis förra helgen gick jag förbi det här soffbordet och blev lite halvt kär. Vi behöver verkligen ett nytt soffbord och har inte lyckats hitta ett som är både lagom stort och lagom högt. Guldtassarna var det som först fångade min uppmärksamhet, sen kom jag fram till att bordet faktiskt är i ungefär den storlek vi hade tänkt oss och nog skulle kunna passa bra hos oss.

Men det är välanvänt och har med tiden blivit krackelerat på ytan så det kräver en rejäl renovering. Jag har egentligen varken tid eller ork till ett sånt projekt just nu så jag lät bordet vara kvar i affären. Senare på dagen ångrade jag mig och bad pappa åka dit en annan dag eftersom vi var i Norrköping där jag ju inte längre bor, och kolla om det finns kvar och då köpa det. Det fanns kvar!

Så till den stora frågan, vad ska jag göra med det? Det är väldigt mycket rödare än på bilderna och den färgen passar inte alls in hos oss. Det ursprungliga träet som ska slipas fram under lacken är ganska ljust. Ska jag betsa det i någon naturlig träfärg med klarlack ovanpå eller måla det i en heltäckande färg? Vill ju bevara den gamla charmen lite, men samtidigt lyckas få det att passa in hos oss här.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Ett svar på ”Loppisfyndat soffbord”

Superfint bord! Spontant tänkte jag att det vore fint att slipa fram den något ljusare färgen men ändå behålla någon form av träkänsla på det. Men jag tror också det skulle bli fint att måla i någon helt annan heltäckande färg också. Kanske inte särskilt mycket till hjälp men fint bord hur som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *