Kategorier
Vardag

Höstlängtan

Det blåser kyliga vindar som en påminnelse om att hösten knackar på dörren. Efter en sommar jag helst hade kunnat skippa helt så känns allt som har med hösten att göra som en befrielse trots att jag egentligen inte alls tycker om hösten.

Hela sommaren har jag suttit och glott in i en dataskärm och tagit så mycket skit från arga människor. På kvällen har jag kommit hem, nedstämd och orkeslös. Till slut finns det inte ens ork till att försöka vara glad de dagar man är ledig.

När jag sa upp mig från mitt första jobb som var av samma typ av det här sa jag till mig själv att jag aldrig mer skulle gå tillbaka. “Äh, det är bara att bita ihop” säger alla. De som kanske kan skaka av sig alla intryck de samlar på sig under en dag. Jag kan inte det. När man däremellan har haft ett jobb där man får den respekt man förtjänar, en stor dos frihet och halvt skuttat iväg till jobbet på morgonen, då är det svårt att gå tillbaka till att vara en robot i ett callcenter.

Nu är det bara två veckor kvar. Sedan påbörjar jag tre års studier mot en examen jag bara vågat drömma om tidigare. Det är nu jag får påbörja ett nytt kapitel i den bok som kallas livet.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

5 svar på ”Höstlängtan”

åh och åh. negativt åhhh för din sommar. lät ju inte alls roligt. men positivt åååh för din höst! vad är det för utbildning? lycka till! du kommer greja det kanonfint! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *