Kategorier
Recept

Chiapudding med kakao och banan

Det har blivit mest mat i de senaste inläggen, men det är ju så gott. Jag är världens sockerjunkie egentligen och går just nu all in på att hitta alternativ som inte bara är goda utan även hundra gånger nyttigare än raffinerat socker, härdade fetter och färgämnen som jag annars har en tendens att vända mig till när sockersuget sätter in.

Här är min senaste uppfinning. En chiapudding med kakao och banan som är to die for. Nästan i alla fall.

Receptet för 1 portion följer här:

2 dl nötmjölk (jag använde osötad cashewnötsmjölk, min favorit)
3 msk chiafrön
1 msk kakao
En nypa vaniljpulver
1 tsk kokossocker eller honung (valfritt)

Krossa eventuellt chiafröna lite lätt innan för att näringsämnena lättare ska tas upp av kroppen. Blanda samman mjölk, chiafrön, vaniljpulver och sötning. Sötning är valfri men väger upp kakaons bitterhet. Sikta sedan ner kakaon under omrörning för att undvika klumpar. Ställ in i kylen ett par timmar eller över natten. Servera med mogen banan.

Såhär åt jag den dock på riktigt. Jag bara öste på med banan! Banan kan man bara inte få för mycket av, speciellt inte i kombination med choklad. URGOTT.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Ett svar på ”Chiapudding med kakao och banan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *