Kategorier
Hemma

Om en marmorplatta

I flera månader har våra matoljor, vårt saltkar och vår pepparkvarn stått i hörnet på diskbänken. Jag har letat efter en bricka eller liknande som håller tingen samlade för det ser så himla skräpigt ut när saker bara står helt löst någonstans. Så en dag fick jag syn på detta marmorunderlägg på Lagerhaus instagramkonto och rusade till närmsta affär. Till min lycka fanns ett fåtal underlägg kvar.

Jag hade en vision om att underlägget skulle göra sig otroligt bra där i köket, och det gjorde det verkligen. Nu är det ordning på sakerna. Jag stör ihjäl mig på saker som bara står helt fritt utan något som liksom förvarar dem, om ni förstår hur jag menar? Det är små detaljer som detta som gör att jag trivs och är nöjd med mitt hem.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

2 svar på ”Om en marmorplatta”

fint det blev! förstår dig absolut! kan dock inte leva som jag lär, eftersom vi har så HIMLA litet kök/kokvrå med minimal förvaringsplats. ser ut såhär iaf: http://polichinelle.se/2014/january/smaksattningar.html kryddorna är ju iaf inramade, och oljorna står längs med kanten.

hur eller hur! jag har en fråga till dig. jag köpte nämligen en liten guldpläterad ring häromdagen och min pojkväns lillasyster sa då att hennes ringar ofta blir avskavda och att “guldet” liksom försvinner. så blir mina också, det blir väl så med billiga fejkvarianter gissar jag. hon sa att hon hade hört att det går att måla med genomskinligt nagellack för att få det att hålla bättre. tänkte testa detta, men med de ringar som redan blivit rostiga: vet du någon lösning? det är inte hela runt om, utan på insidan. gissar att det är svettningar och handtvätt som löst upp pläteringen. går det att liksom… eh, måla dit guldfärg på något vis? tänkte eftersom du är lite smyckesexpert så hör jag med dig!

Känner mig hedrad över att bli kallad smyckesexpert, tackar ödmjukast! Problemet med rost är att när det väl börjar rosta så är den processen liksom igång. Det man kan göra är att försöka fila bort rosten och måla på ett lager genomskinligt överlack för att förhindra rosten i fortsättningen. Guldfärgad lackfärg eller guldfärgat nagellack borde fungera också om man vill slippa den metallfärgade ytan som kommer fram. Helst, om man är rädd om smycket och tror att det kan rosta eller bli missfärgat, så kan det vara en bra idé att måla på det redan innan skadan har uppstått så att säga och sedan upprepa med jämna mellanrum. Det är det knepet jag känner till!
Sen är det tydligen så att vissa människor har något ämne, eller om det är ph-balans som kan påverka, i sin hud som gör att plätering förstörs snabbare. Så en del personer kan bära pläterade smycken utan att det oxiderar eller nöts bort alls medan det för andra förstörs i princip direkt. Lite intressant fakta sådär!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *