Kategorier
Vardag

Säg hej till mina nya klänningar!

Jag har varit så stolt över mig själv detta år för att jag i princip inte konsumerat några kläder alls. Det kompenserade jag med att köpa sex klänningar från Monkis dunderrea precis just nyss. Oj då.

Men, till mitt försvar.

I somras, när det var som varmast, rotade jag i min garderob efter plagg som sitter löst mot kroppen och är svala. Förgäves, för jag hade bara en enda sval klänning och den bodde jag i princip i. I affärerna gjorde jag bottennapp. Några av klänningarna ovan kikade jag på och ville ha men jag tyckte att de var liiite för dyra eftersom jag är lite snål av mig.

Förr bodde jag i klänningar. Byxor, vad är det? Men så fick jag någon fix idé om att det var lite tantigt med klänningar och skänkte bort nästan alla. Men nu börjar jag sakna den bekvämlighet och rörelsefrihet som en klänning innebär.

Så plötsligt finns dessa finheter på rea. Ett par klick och så var de mina. Det är visserligen en massa månader kvar tills det är sommar men jag njuter redan nu av vetskapen om att jag har luftiga och sköna plagg att ha på mig då. Och flera av dem kommer jag kunna mysa runt i nu i vinter, med tjocka strumpbyxor.

Jag kan få dåligt samvete över att konsumera för mycket, men ibland måste man få göra det.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

4 svar på ”Säg hej till mina nya klänningar!”

Kan också få dåligt samvete när jag spenderar pengar på saker jag inte BEHÖVER (tandborste, mat samt möjligtvis strumpbyxor) MEN säger till dig nu; Du har gjort ditt livs klipp ang klänning nr 4!! Köpte en i sommar och jag har använt sönder den! (men fin kvalité, bara jag som bodde i den) Så jag har inte jättedåligt samvete när jag klickar hem en precis likadan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *