Kategorier
Odling

De första fröerna

Idag börjar jag plantera mina första fröer inför sommaren. Först ut blir chilin.

Alla dessa sorter är nya för mig så det ska bli väldigt spännande att se vad det blir för frukter av dem. Early Jalapeño är en vanlig stark jalapeño. Jag tokälskar jalapeño så jag är såklart väldigt pepp på denna. Hot Lemon ska smaka citron och det kan jag tänka mig är gott i asiatisk matlagning. Habanero Dulce är tydligen inte ett dugg stark. Den får stora frukter och ska smaka exotiskt. Låter för spännande för att inte prova på! En traditionell stark chilipeppar kallad Hot Portugal blev det med, som jag tror att jag har odlat en gång tidigare. Minns att den inte verkade så stark vid första smakprovet så jag tog en stor tugga. Det ångrade jag efter några sekunder…

Små skyltar till varje sort har jag knåpat ihop med, så man vet vilken chili som bor i vilken kruka sen.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

3 svar på ”De första fröerna”

Äntligen 😀 har köpt världens bästa bok där man kan fylla i vad man gör i trädgården varje vecka i flera år. Längtar tills jag får börja fylla i den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *