Kategorier
Loppis

Från antikaffären i Vadstena

Mortel i grön marmor

Här är den första av de tre sakerna som följde med mig hem i lördags. En efterlängtad mortel i grön marmor. Jag har kikat på några olika varianter i butiker men inte köpt någon med hopp om att finna en second hand istället. Och det gjorde jag!
Jag vet inte om själva stöten har gått sönder, hur nu det har gått till i så fall, för den är väldigt kort och liksom “avbruten” på toppen. Tur att jag har små händer och råkar gilla saker som inte är i perfekt skick.
Då är den stora frågan – vad tusan ska man mortla? Tidigare har jag saknat en mortel vid flera tillfällen, men nu när jag har en i min ägo kommer jag inte på ett enda användningsområde annat än att den står på en hylla och ser fin ut.

Även dessa två affischer med motiv på fåglar fick hänga med hem. Jag valde duvhöken och Timmy valde rödhaken. De ska ramas in om jag lyckas hitta ramar i rätt storlek, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort då de är precis lite för små för att passa in i en A3-ram. Men det löser sig nog.
Jag är så otroligt kräsen att jag aldrig lyckas hitta tavlor att hänga på väggarna. Men dessa affischer passar in på det rådande naturtemat med skalbaggar och fjärilar. Snart bor vi i ett zoo alternativt ett tropikarium…

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

2 svar på ”Från antikaffären i Vadstena”

Jag har också bilder på fåglar och fjärilar på väggarna, det är ju så fint. Mortla kardemumma till semmelbullar! Så himla gott med egengjorda. Eller mortla ihop saffran och socker och baka bullar alternativt saffranspannkakor (som vanliga fast med saffran). Du kommer nog på fler saker att göra i din fina mortel 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *