Kategorier
Loppis

Loppisfyndat

Jag tänkte att vi skulle ta en titt på de saker som blev loppisfyndat igår. Inga spektakulära fynd, men är man loppisnörd som jag så kan det vara intressant att kika på.

Först ut är stoppgarn. Lagom otippat! Jag föll främst för förpackningarna, smälter när jag ser gamla illustrationer på förpackningar av diverse slag. Kolla bara katten med garnnystanet som döljer sig under garnet. På baksidan finns en illustration på fabriken där det tillverkades. Bara älskar sådana detaljer. Har inte så många stickade plagg som behöver lagas dock, så garnet lär nog användas till allmänt pysslande.

Tro, hopp och kärlek – det är väl fint! Vi får se om jag använder hänget som det är eller plockar bort ankaret, för det var mest det som jag fastnade för. Ett hänge i äkta silver för ett par guldtior är inte så pjåkigt.

Denna bild ger verkligen inte denna fönsterlampa rättvisa. En lampa av megatungt pressat klarglas som kommer göra sig fint i vårt vardagsrum som vi håller på och fixar till just nu. Ett rum i taget. En salig blandning av gammalt och nytt som ska samverka. Blir dock inte riktigt klok på vad det är för lampa, den påminner lite om stympad en Carl Fagerlund… Men fin är den!

Sist men inte minst, en helt vanlig ampelvit kruka utan sina kedjor, som jag har en vision om att göra om. Tanken är att jag ska tillverka ny hänggrejer av tjocka rep, tänk dig lite sailor/nautical-stuk. Tror det kan bli riktigt fint!

Känns fint att ha börjat samla på sig lite nytt material att knåpa med när andan faller på.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

4 svar på ”Loppisfyndat”

alltså, jag blir alltid så himla imponerad av bevarade gamla förpackningar. Jag tänker liksom på allt jag slänger idag, alla fröpackningar och liknande, kommer de att vara lika fina om typ 50 år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *