Kategorier
Utflykter

På utflykt i Vadstena

Hit styrde vi kosan i lördags. Den lilla medeltida staden Vadstena på östgötaslätta’. Det var svinkallt, hur blåsigt som helst och givetvis började det ramla ner snöblandat regn från himlen. Men det gjorde inte mig så mycket då jag njöt av att få befrias från tentaångest för en stund och att få strosa runt med kameran i högsta hugg. Min systemkamera fyller för övrigt 8 år om någon månad. Den har hängt med på så många äventyr genom åren att jag får dåligt samvete över att pensionera den, vilket snart behövs då den inte längre fokuserar ordentligt och ger knasig färgåtergivning.


Vi började med att vandra in i Klosterkyrkan. Någon som man inte såg spelade stämningsfull orgel och även om ljuset var helt magnifikt så var stämningen ganska spooky. Det kändes nästan som att man ofredade gamla andar genom det ekande slutarljudet från kameran.

Så vi vandrade vidare, ut i kylan igen.

Vi gick på längst med Vättern och hälsade på alla fåglar. Och så trampade jag i hundskit…….. Ett tips, skaffa inte hund om du är så jävla lat att du inte orkar plocka upp efter den!! Har varit så tacksam över att aldrig ha råkat trampa i hundskit i hela mitt liv, så trampar jag rakt i den största hundskiten någonsin när det väl sker.

Sedan passerade vi slottet. Det var inte så intressant denna tid på året, men en ståtlig byggnad är det. 470 år gammalt, det är några år det.

Spanade på vackra gamla hus i fina färgkombinationer.

Slutligen besökte vi två små antikaffärer på den lilla shoppinggatan. Tre saker följde med i påsen, vad det är för saker får ni kanske se en annan dag…

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

4 svar på ”På utflykt i Vadstena”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *