Kategorier
Recept

Chiapudding med blåbär och honung

Nu var det längesen som jag la upp ett recept med chiafrön, och faktum är att jag har varit lite trött på chiafrön efter att ha förätit mig på det i somras. Men nu är det dags att damma av dem tycker jag. Chiafrön är för nyttiga för att bara stå i en glasburk i ett skafferi, speciellt för oss vegeterianer som kan ha svårt att få i oss omega-3.

Chiapudding med blåbär och honung | Matildigt

Både igår och idag åt jag denna helt fantastiska frukost, chiapudding med blåbär och honung. Jag bara fick en snilleblixt att testa den kombinationen blåbär och honung utan några större förhoppningar om att det skulle bli så gott som det faktiskt blev. Men det blev det, så här kommer receptet.

Recept: Chiapudding med blåbär och honung

1 portion

Ingredienser
3 msk chiafrön
1.5 dl kokosmjölk
0.5 dl tinade frysta blåbär
0,5-1 tsk honung

Gör såhär
1. Mixa kokosmjölk, blåbär och honung.
2. Rör ner chiafröerna.
3. Häll i ett glas eller en skål och låt stå kylt i minst 30 minuter.
4. Ät och njut!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

10 svar på ”Chiapudding med blåbär och honung”

Fröerna i sig smakar ingenting, utan får all smak av det man smaksätter det med. Konsistensen däremot skulle jag beskriva som… slemmig. Det låter inte så aptitligt, jag vet! Men det är lite löst och mjukt i konsistensen. En del gillar det inte alls vet jag, men mig bekommer det inte ett dugg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *