Kategorier
Vardag

De 10 sökorden

I min pågående hemtenta ska vi lägga fram en strategi för sökmotoroptimering. Det visade sig vara mycket roligare än jag tidigare trott så nu ska vi ta en liten titt på sökta termer som har lett besökare till bloggen. När jag tog fram den senaste månadens mest populära sökord fick jag fram detta:

Stringhylla Bauhaus – Ett av mina mest välbesökta inlägg. Hur man gör en billig stringhylla med material från Bauhaus kort och gott.

Ytligheter – En av mina minst uppdaterade kategorier, men här samlas lite klädinköp och annat ytligt. Här hittas alla inlägg.

Nyttiga dadelbollar – Bästa bollarna som jag gör stup i kvarten. Inga konstiga ingredienser, bara supergoda dadelbollar. Här hittas receptet!

Anatomiskt hjärta – Får så många frågor via mail om halsbandet med ett anatomiskt hjärta, men det är helt slutsålt dessvärre. En del har försökt sig på metoden att tjata tills jag tillverkar fler och även försökt muta mig (!), men i nuläget kan jag inte tillverka fler då en sak som behövs vid tillverkningen inte längre tillverkas hos grossisten.

Starta webbutik – Har tänkt ta upp detta i ett eget inlägg framöver då jag får så många mail om vad man bör tänka på. Problemet är att jag inte ens minns hur jag gick tillväga eftersom det är 7 (!) år sedan jag drog igång min smyckesförsäljning. Men jag har lärt mig massor längst med vägen!

Ametist halsbandHär finns ett inlägg om skönheten och här hittas halsbandet i webshopen.

Ombonat vardagsrum – Det är vad vi försöker åstadkomma just nu. Här är lite inspiration och här pågår målandet.

Yves Rocher hudvårdFör snart ett år sedan köpte jag ett par produkter från Yves Rocher då min hy bråkade. Produkterna har använts upp nu och var riktigt bra om någon är nyfiken på dem.

 

Marmorplatta – Äger endast en marmorplatta och den kan skådas i detta inlägg. Kommer från Lagerhaus som har flera olika typer av marmorplattor såg jag senast jag var där.

Inspiration smyckestillverkning
Ta en titt i kategorin smyckestillverkning! Där samlar jag alla inlägg med de smycken jag tillverkar och även inspiration.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

7 svar på ”De 10 sökorden”

Men ååh, så spännande 😀 Hur kollar man upp detta egentligen? Skriver man bara in typ matildigt i googles sökruta och kollar vilka alternativ som kommer upp först eller?
Låter jätteintressant med det du ska skriva i hemtentan också!

Att bara ta fram själva orden som folk söker på är rätt enkelt, bäst är att regga sig på Google Webmaster Tools. Då kan man välja tidsspann och får fram alla sätt som besökare har hittat till ens blogg, som t.ex. vilka sökord de använt på Google! 🙂

Svara

Åh TACK för inlägget om hyllan, har länge suktat efter en stringhylla men de är för dyra för min studentekonomi. SÅ SNYGG den blev också, det här måste jag bara göra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *