Kategorier
Recept

Bönsallad med kidneybönor och jalapeño

Matildigt | Bönsallad med kidneybönor och jalapeño

Nu har jag äntligen börjat komma igång med att laga lite mer spännande vegetarisk mat. Till och med vegansk denna gång! Först ut blir en bönsallad som blev så himla god, långt över vad jag hade förväntat mig när jag tänkte ut receptet. Denna rätt förutsätter att man gillar stark mat då jalapeño är den stora smaksättaren, även om gurkans svala smak neutraliserar hettan litegrann. Följer man receptets mängd jalapeño blir det precis lagomstarkt om man frågar mig som inte är jättevan vid stark mat, men det kan man givetvis variera efter sina egna smaklökar.

Matildigt | Bönsallad med kidneybönor och jalapeño

Recept: Bönsallad med kidneybönor och jalapeño

4 portioner

Ingredienser
1 tetra/burk (ca 250 gram avrunnet) kidneybönor
0.5 dl konserverad avrunnen jalapeño
En halv gurka
En halv gul lök
1 msk äppelcidervinäger
2 msk oliv- eller rapsolja
1 tsk hackad persilja
Saft från en halv citron

Gör såhär
1. Skär gurkan i små tärningar och hacka löken fint.
2. Blanda samman alla ingredienser i en skål.
3. Täck över skålen och låt stå ett par timmar i kylen.
4. Välj om du vill äta som tillbehör till maten eller som en egen rätt.
5. Ät och njut!

Matildigt | Bönsallad med kidneybönor och jalapeño

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

6 svar på ”Bönsallad med kidneybönor och jalapeño”

Tycker det där ser supergott ut!!

Jag tänkte passa på att fråga hur du har gjort för att skriva receptet med grön bakgrund sådär? Jag tyckte det blev lite roligare än bara vanlig text.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *