Kategorier
Loppis

Den senaste tidens loppisfynd

Har jag nämnt att jag har fått dille på trä? Bara en sådär tre gånger väl? Här är ett av mina senaste loppisfynd i trä. Vet inte vad det är egentligen men just nu tjänstgör det på mitt skrivbord som glasunderlägg där jag ställer glas och koppar.  Älskar att ha små detaljer som detta framme.

Har ni sett A Beautiful Mess fina vävar? JAG VILL OCKSÅ! Ni kan nog gissa min lycka när jag snubblade över denna vävram på loppis. Egentligen är det enkelt att snickra ihop själv med spikar på en träram, men har man ingen träram så blir man glad när man hittar en färdig vävram på loppis. Nu letar jag bara efter passande garn och snören. På loppis har jag gått bet, förmodligen får jag traska till en garnaffär och spana in deras sortiment. Att väva var bland det bästa jag visste när jag var liten och jag tror nog jag kommer tycka det är lika roligt idag. Har en vision om att väva en trasmatta i miniatyr till Cessan också… Haha!

Döm inte denna lite halvtrista piedestal baserat på dess utseende! Att slipa ner den lite gulaktiga klarlacken för att få fram det obehandlade träet under och att måla de cirkelformade våningarna i någon läcker färg kommer att göra den oemotståndlig. Jag har velat ha en piedestal att ställa mina växter på så länge då våra fönster tycks krympa hela tiden, eftersom växterna inte längre får plats på fönsterbrädena. De flesta piedestaler som jag har hittat på loppis är ganska gammalmodiga eller väldigt retro. Inget fel med det, bara inte riktigt det jag är ute efter. Den här piedestalen har inte riktigt den känslan så därför tror jag den kommer bli perfekt här hemma hos oss med hjälp av lite sandpapper och färg. Här ser ni förövrigt min gamla avokadoplanta som inte är den vackraste på grund av att den har blivit beskuren lite knasigt samt varit nära på att torka upp och dö ett antal gånger, men jag gillar den ändå.

Det är helt omöjligt att bara se förbi en ask med dominobrickor för inga pengar alls. Men vad ska jag göra med dem? Är sugen på att limma ihop dem och bygga en liten låda, vilket säkert låter helflummigt. Lite som denna pärlplatteask som jag snubblade över på Instagram häromdagen. Eller kanske glasunderlägg. Eller kanske fästa diamanter i hålen och göra smycken av dem. Eller göra ett maffigt halsband med brickor på rad. Eller kanske använda dem som mosaik på en bordskiva eller liknande. Eller bara spela domino med dem? Mvh tjejen vars idéer aldrig sinar…

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

8 svar på ”Den senaste tidens loppisfynd”

Å, så snyggt med spel ju! Jag hade nog bara låtit dominot ligga framme, i vardagsrummet. Själv letar jag efter ett back gammon, främst för att jag gillar att spela, men självklart ska det se snyggt ut också o jag vill att det ska vara lite äldre och i trä;)

Underbara fynd ju! Har också hittat en fin vävram på loppis men har inte hunnit göra något med hjälp av den än. Vore ju guld att ha lite tid över så man kunde väva ute med solen i ansiktet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *