Kategorier
Skönhet

Ekologisk hudvård från Annemarie Börlind

Inlägget innehåller annonslänkar

När jag bestämde mig för att bli vegetarian vid årsskiftet började jag även se över de produkter jag använder till håret, hyn och kroppen. Mina hårprodukter visade sig vara djurvänliga vilket gladde mig, och likaså nästan allt mitt smink. Dessvärre insåg jag att många av de hudvårdsprodukter som står i mitt badrumsskåp riskerar att vara djurtestade. Det känns rätt så hemskt, ärligt talat. Istället för att vara en miljöbov och kasta dem för att köpa nya produkter använder jag upp produkterna som vanligt, men när det är dags att införskaffa en ersättare blir det en djurvänlig sådan.

Det är ju en hel djungel det här med djurvänlig hudvård, så därför tänkte jag skriva lite om de nya produkterna jag testar. Det är tydligen vanligt att hyn reagerar när man lägger om kosten och skippar animaliska produkter. För min del innebär det att jag får galet mycket finnar. En del hävdar att det är en detoxeffekt, andra att man bör se över sitt näringsintag ännu noggrannare. Jag tror att det kommer att ge med sig snart, att kroppen bara behöver lite tid till att ställa om sig. Fram tills dess tänker jag satsa på hudvård som motverkar och behandlar de små utbrotten i ansiktet.

Annemarie Börlind Purifying Care Facial Cream Annemarie Börlind Purifying Care Facial Cream

Först tog min ansiktskräm slut och då började jag leta runt lite efter en ny som kan tänkas passa min problematiska hy. Valet föll på Purifying Care Ansiktskräm från det ekologiska märket Annemarie Börlind. Såhär beskriver märket produkten:
Purifying Care Ansiktscrème är fuktgivande och antibakteriell, anpassad för hy med finnar och pormaskar. Örtextrakten (bl.a. kamomill, salvia, rosmarin och aloe vera) är mycket effektiva mot finnar. Stabiliserar talgproduktionen, utan att torka ut huden och ger fukt för att undvika hyperkeratos, en överproduktion av talg.

Så, vad tycker jag om denna ansiktskräm? Den är framtagen för aknebenägen hy och av mina erfarenheter brukar sådana produkter vara ganska uttorkande i längden. Jag har som tur var inte upplevt denna kräm som uttorkande alls. Den har effektivt bromsat in mina finnutbrott och gjort min hy betydligt mindre blank utan att ha några negativa bieffekter alls. Går in i hyn rekordsnabbt och bara är enormt behaglig på hyn. Är så glad att jag testade den! Rekommenderas varmt till djurvänner med problemhy, det är min slutsats.

Säljs på bland annat Bodystore och iHerb.

Jag har varit lite tveksam till om jag ska skriva om skönhetsprodukter i bloggen. Det går lite emot hela mitt gör det själv-tänk och min motstridighet till att konsumera en massa onödigt. Men samtidigt känns det så himla viktigt att öka medvetenheten kring VAD man konsumerar. Om jag så kan få en enda person att välja en icke-djurtestad produkt så är jag nöjd.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

12 svar på ”Ekologisk hudvård från Annemarie Börlind”

Tycker du gör rätt i att tipsa om vettig konsumtion. Svårt att köpa krämer o dylikt på second hand och det är inte alltid man lyckas få till krämerna på egen hand. Tiden ska ju räcka till också 🙂

Jag tänker att “skönhetsprodukter” ska kunna gå att äta dvs att det ska gå att hitta dem i mathandeln. Jag kör på ekologisk olivolja, ibland kokosolja, som ansikts- och hudkräm. Skrubbar med salt då och då och skulle aldrig lägga pengar på en visserligen fin och ekologisk närproducerad produkt med alla rätt, när det finns alldeles fantastiskt rena och fullt fungerande “skönhetsprodukter”hemma i skafferiet.
Det kan absolut ta ett tag innan huden ställer om sig även vid en sådan övergång, eftersom huden kanske vant sig vid en viss typ av produkt med en viss typ av sammansättning. Men jag tror på att ju mer naturliga ingredienser man använder desto mer naturligt kommer huden så småningom att reagera

Alltså, jag tror på din nya produkt, den är säkert jättebra och snäll mot planeten, djuren och hyn. Men ofta finns det enklare lösningar för hud och minskad konsumtion:)

Att jag har har köpt och rekommenderar en produkt betyder inte att jag utesluter naturliga produkter i mina rutiner. Jag använder t.ex. kokosolja som hudkräm på övriga kroppen men tål tyvärr inte oljor i ansiktet. Det är jättebra att det finns passionerade personer som dig som verkligen anammar det naturliga fullt ut, men alla har inte den tiden och det engagemanget att enbart använda naturliga produkter och göra egna produkter. Jag kompenserar det genom att göra mycket annat själv. En ekologisk produkt framför en konventionell tycker jag är ett steg i rätt riktning!

Svara

Å, jag ville inte förminska produkten eller det medvetna valet på något sätt. Självklart är det ett steg i rätt riktning med ekologiska produkter framför konventionella:)

Hej! Är ute efter en ny dagkräm då den jag använt nu börjar ta slut, och efter att ha läst detta inlägg låter denna ansiktskräm perfekt för mig! … Fast nu kollade jag igenom din blogg lite mer och såg att du nyligen skrivit om den igen och att du inte längre var lika nöjd med den och att märket kanske inte längre är veganskt?! 🙁 Har du möjligtvis nån annan att rekommendera, som gärna motverkar finnar?

Gillar förövrigt din blogg, verkar jättemysig och älskar miljötänket! 🙂

Den här fungerade bra under vinterhalvåret, men under sommarhalvåret blev den lite för tung för min hy. Jag testade Apoteket Ren Hud Återfuktande ansiktsgel ett tag och den är helt klart ett likvärdigt alternativ. Väldigt lätt i konsistensen och förhindrar finnar samtidigt som den återfuktar och känns behaglig. Den är dock inte ekologisk eller har så stor del andel naturligt innehåll så jag letar fortfarande efter en dagkräm som uppfyller alla mina krav. Tycker överlag det är svårt att hitta dagkrämer för hy med benägenhet till finnar, väldigt många naturliga alternativ innehåller t.ex. sheasmör och andra oljor som ger mig finnar omedelbart. Men om du är okej med en dagkräm som inte är ekologisk så kan jag helt klart rekommendera den 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *