Kategorier
Skönhet

Räddare i nöden för en bråkig hy

Inlägget innehåller annonslänkar

Hoppas ni har haft en bra påskhelg! Jag har mest åkt i vår nya bil, umgåtts med vänner och familj och såklart ätit stora mängder godis. Både min kamera och dator har fått vila, och eftersom jag inte har några tjusiga påskbilder att visa upp tänkte jag istället passa på att berätta om ett par hudvårdsprodukter. De är för bra för att inte tipsas om!

Matildigt | Mario Badescu Healing & Soothing Mask Facial Spray With Aloe, Herbs and Rosewater

Min hy i ansiktet har drivit mig till vansinne den senaste tiden. Den är liksom torr och fet samtidigt, och inte alls behaglig att vistas bakom. En dag fick jag nog och bestämde mig för att unna mig nya hudvårdsprodukter som kanske kunde hjälpa min hy i rätt riktning. Att göra egna ansiktsprodukter av saker från skafferiet i all ära, men ibland vill man bara ha färdiga produkter för enkelhetens skull.

Matildigt | Mario Badescu Healing & Soothing Mask Facial Spray With Aloe, Herbs and Rosewater

Nu är min hy nästan återställd och det är tack vare produkterna ovan. De är gamla bekantskaper vars existens jag helt hade glömt bort, men jag är så glad att vi hittade tillbaka till varandra för de gör underverk för hyn. Mario Badescus produkter är cruelty-free och med fokus på naturliga ingredienser vilket jag värdesätter. De tillverkar även min eviga trotjänare Glycolic Gel som jag har bloggat om tidigare och helt enkelt inte kan leva utan.

Matildigt | Mario Badescu Facial Spray With Aloe, Herbs and Rosewater

Mario Badescu’s Facial spray with aloe, herbs and rosewater är ett måste för en torr och känslig hy. Jag sitter ju vid datorn större delen av dagarna, och att sitta framför en skärm flera timmar i streck irriterar och torkar ut hyn väldigt mycket. När jag får en ansträngd känsla i ansiktet så sprayar jag bara ett par gånger med detta ansiktsvatten och vips – hyn blir glad igen! Alternativet är ju att inte sitta så mycket framför datorskärmen, men ibland har man inte mycket till val med tanke på plugg, jobb och nördiga intressen. Då är denna ansiktsspray räddaren i nöden!

Matildigt | Mario Badescu Healing & Soothing Mask

Mario Badescu’s Healing & Soothing Mask är den bästa ansiktsmasken jag någonsin provat. Min hy är klassisk kombinationshy med tendenser till orenheter samtidigt som den är väldigt känslig. Därför behöver jag ha en ansiktsmask som täcker upp alla mina behov: återfuktar, lugnar och rengör. Höga krav att uppfylla tydligen, då majoriteten av ansiktsmasker bara uppfyller ett eller två av dessa krav. Denna mask uppfyller alla mina krav och den gör underverk. Den motar bort finnar, rengör porerna och gör hyn så himla mjuk. Förstår inte hur den gör, men jag är så glad att den äntligen står i mitt badrumsskåp igen efter ett par års uppehåll. Vill man ha en ansiktsmask som verkligen gör sitt jobb – då är det denna produkt man ska satsa på.

Jag köpte mina produkter från Eleven som är den enda webshopen som, vad jag vet, säljer Mario Badescu i Sverige. Har använt mig av produkter från detta märke i många år nu och aldrig blivit besviken.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

3 svar på ”Räddare i nöden för en bråkig hy”

Har använt Mario Badescaus grejer tidigare men upplevde att produkterna blev lite för “hårda” för min känsliga blandhy med acnetendenser. Bytte till Dermalogica och sedan även Lush som är lika bra (om inte bättre, dock dyrare). Menn på senare tid verkar jag blivit överkänslig mot nästan allt.

Kan tipsa om Maria Åkerberg, ett svenskt märke med ekologiska ingredienser utan tillsatta färgämnen och parfym. Väldigt prisvärt och snällt mot både hud och miljö.

Tack för bra blogg!

Mvh
Hudvårdsnörd

Där ser man! Upplever de produkter jag testat från märket som väldigt milda och vänliga. Active Moist från Dermalogica är min favoritansiktskräm, men dessvärre har jag fått akneutbrott av alla Lush-produkter hittills. Alla är vi olika kan vi konstatera, vilket gör det himla knepigt att hitta produkter som passar just ens egen hy. Men dessa två är som sagt enormt snälla mot min hy, som också är känslig och en typisk blandhy.

Maria Åkerlind har jag aldrig testat något från, tack för tipset! Måste spana in nu när min ansiktskräm börjar ta slut 🙂

Kul att bloggen uppskattas! Är också ganska hudvårdsnördig kan jag avslöja.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *