Kategorier
Inspiration

Skapa ett galleri med dina instas


För ett tag sedan fick jag en fråga om hur jag har skapat galleriet med mina fotografier från Instagram. Om du har missat galleriet så hittar du en länk till det i menyn ovanför bloggen. *pekar*

Trots att jag är envis som tio åsnor så lyckades inte ens en massa tålamod och flera timmars googlande ge mig en enkel lösning. Ett stilrent galleri som hämtar fotografierna automatiskt från Instagram, hur svårt kan det vara att skapa? Då gjorde jag det som jag gör bäst istället, jag testade mig fram på egen hand. Laddade ner slumpmässigt utvalda plugins och började leka loss bland inställningarna. Slutligen hade jag ett galleri som jag var nöjd med.

Om du också vill ha galleri med din feed på din WordPressblogg kommer här en liten guide till hur du går tillväga för att skapa galleriet.

1. Börja med att ladda ner tillägget Instagram Feed av Smash Balloon. Aktivera tillägget och koppla det till din egen Instagram efter anvisningarna.

2. Skapa en ny sida som du döper till Instagram eller det som du vill kalla ditt galleri.

3. Kopiera in följande kodsnutt i textläget på den nya sidan.
[!instagram-feed id="ditt eget id från aktiveringen" num=18 cols=3 showheader=false showfollow=false]
Obs! Ta bort utropstecknet i början av koden. Det finns endast där för att koden ska synas i sin helhet i detta inlägg. Fyll även i ditt eget id-nummer.

4. Spara och publicera sidan. Du har ett eget galleri med dina instas! Galet enkelt, eller hur?

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Ett svar på ”Skapa ett galleri med dina instas”

När jag hade en WPblogg försökte jag göra nått liknande men lyckades aldrig. Bra gjort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *