Kategorier
Utflykter

Sedan vi hördes sist…

…har jag inte bara pluggat, utan jag har också bokat en resa till ett ställe som varit mitt drömresemål sedan barnsben. SKOTTLAND! I slutet av juni flyger Timmy och jag till Edinburgh och utforskar drömlika miljöer i en vecka. Är så ofantligt pepp att jag inte vet var jag ska ta vägen!

När vi rekade inför sommarens resa och undersökte några andra resmål hittade vi väldigt få sevärdheter som verkligen lockade, men efter att ha rekat lite om Edinburgh finns det nästan en risk att vi kommer behöva förlänga vår resa med en månad för att hinna med allt vi vill göra. Men att promenera på vackra vidder, besöka gamla slott och dricka öl på små pubar är det som har allra högst prio. Bara njuta lite av livet i en annan del av världen.

Tips på sevärdheter, restauranger eller annat man bara inte får missa i och utanför Edinburgh tas tacksamt emot!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

10 svar på ”Sedan vi hördes sist…”

Vad kul! Det är så roligt när man har bokat en resa och liksom går runt och är pirrig fram tills avresedatumet. Har själv varit i Skottland för många år sedan och jag blev inte besviken. Älskade naturen, så himla vackert alltså. Någon gång ska jag åka dit igen!

Men vad kul! När jag var på utbyte i Storbritannien 2011 besökte jag Edinburgh ett antal gånger och älskade det 🙂 Mycket mysigare och trevligare än Glasgow. Jag har nog inga direkta tips så, men den gamla delen av stan, alltså ena halvan vid sidan om princess gardens är så himla mysig med slottet och kullerstenarna 🙂 Där kryllar det av pubar och så! Har dock ett icke tips och det är att inte bo på “easy hotels”, superbra läge på princess street med världens minsta rum, kändes som att bo i en garderob!

Tror vi kikade på det hotellet faktiskt! Men vi läste kommentarer om att rummen var pyttesmå så det blev ett gammalt förlossningssjukhus i typisk skottsk stil med rymliga rum istället. Tack för tipset, gamla delen av stan verkar vara the place to be at!

Svara

Gud vad roligt!!! Har alltid också velat åka dit – nästa vår får det bli! Vilket blir perfekt, får då hinner man kanske få en massa tips härifrån? 🙂

nej men åh så roligt! har sett massa bilder därifrån iaf och det verkar ju så jäkla fint och magiskt! resepeppen är igång förstår jag! 😀

aaaaah guuuuud vad roligt! det har varit mitt drömresemål hur länge som helst också men som sjukskriven har en inte mycket pengar att röra sig med, allra minst röra sig till andra länder. hoppas ni får det superfint och jag ser fram emot att leva genom din blogg sen när du kommer hem.

Promenera -om man tröttnar på de mest centrala delarna kan det va fint att vandra bortåt lite grann. Det finns fina parker, t.ex Holyrood Park som är ett häftigt område med magisk utsikt när man vandrat upptill toppen. Leta er bortfrån de turisttätaste och mest centrala delarna och promenera mycket (sköna skor). Sök er till kullerstensgator, de är sååå härliga att virra omkring på utan att ha ett mål. Man blir helt plötsligt överraskad med små fina krypin, pubar och restauranger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *