Kategorier
Resor

Fjärde dagen i Edinburgh

Rubriken är egentligen lite missvisande då vi knappt befann oss i Edinburgh på hela dagen, men fjärde dagen i Skottland var det i alla fall!

Vi hoppade tidigt på måndagsmorgonen in i the Wee Red Bus för att, tillsammans med fjorton främlingar av olika nationaliteter, färdas genom det skotska höglandet. Japaner, kineser, kanadensare, österrikare, amerikaner, filippiner, fyra svenskar och så en skotsk guide som berättade anekdoter om alla platser vi passerade under våra elva timmar tillsammans. Första stoppet var på Deanston Distillery där vi fick se hur whisky blir till. Jag är ingen whiskyfantast, alls, men det var häftigt att se ändå.

Sedan åkte vi vidare genom landet. Här börjar man få en försmak av hur vackert högländerna verkligen är.

 

Här var vi i Glen Coe, en helt magiskt vacker dal. Ännu en gång gick vi i Harry Potters fotspår då en del scener har denna vy som bakgrund. För en gångs skull uppskattade jag att vädret var lite halvtaskigt, för det gjorde hela vyn ännu vackrare med diset och molnen som täcker bergstopparna. Man mest stod där och bara försökte ta in hur galet vackert det var.

Vi åkte vidare och plötsligt befann vi oss vid Loch Ness. Det var en konstig känsla att plötsligt vara vid ett ställe som man under hela sin uppväxt hört så mycket om. Och såklart ville vi spana efter sjöodjuret!

Vi åkte ut på sjön med en båt och spejade ut över vattenytan men såg mest en enastående utsikt istället för Nessie. Innerst inne vill jag tro på alla mystiska vidunder, men förnuftet har börjat ta överhanden ibland. Nackdelen med att bli äldre.

Här har vi Storbritanniens högsta berg, tror jag? Om jag ska vara ärligt hade jag för länge sedan somnat till bussens motorljud och vaknade strax innan vi stannade till här. Blev dock precis uppdaterad om att berget inte syns i diset, det är precis bakom trippelbergstopparna. Fint var det ändå.

Jag är så himla glad att vi bestämde oss för att ta denna dagstur med Heart of Scotland Tours. Det hade varit lite av en skam om vi bara hade hållit till i Edinburgh och missat högländerna. Nästa gång jag är i Skottland, för det blir garanterat en nästa gång, vill jag verkligen se Glenfinnan Viaduct och Isle of Skye också. Nog för att jag visste att Skottland var vackert innan vi for ut i den lilla bussen, men denna tur kommer nog alltid refereras till något av det vackraste jag upplevt.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

7 svar på ”Fjärde dagen i Edinburgh”

Åh följt resan på instagram och hänförts över bilderna och så gick jag in här nu och hittar massa mer fantastiska Skottlandsbilder! Det är så sjukt vackert! Blir så sugen på att själv åka dit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *