Kategorier
Resor

Första dagen i Edinburgh

Förra torsdagen satte vi oss på planet till Edinburgh, och vilken vecka vi fick uppleva! Nog för att jag hade höga förväntningar på livet som turist i Edinburgh, men jag trodde inte att det skulle vara en så härlig stad som det visade sig vara. Vi kom dit precis innan den stora turistinvasionen, så i början av vår resa var vi ganska ensamma på de flesta ställen medan i slutet av veckan vara alla gator och restauranger helt packade av turister.

Vi börjar med fredagen som var vår första heldag i staden. Dagen blev en riktigt smärtsam historia då mina bihålor inte klarar av att flyga. Det visste jag inte innan och tur var väl det för då hade jag aldrig satt mig på det där jädrans flygplanet. Tänk er bihåleinflammation, multiplicera den smärtan med fem och resultatet blir det tillstånd jag befann mig i. Det är ju inte direkt vad man vill uppleva när man är i ett annat land, men vad ska man göra? Så frustrerande att veta att en helt fantastisk stad finns utanför hotellrummet medan man själv ligger där i sängen och vill avlida vid minsta rörelse.

Grassmarket, Edinburgh Castle, Edinburgh, Skottland  Grassmarket, Edinburgh Castle, Edinburgh, Skottland

Men vi trotsade smärtan i huvudet och begav oss försiktigt ut på Edinburgs gator under eftermiddagen. Här är vi på väg till Grassmarket som är en lång gata där vi kom att hänga ganska mycket under veckan. Titta så vackert! Var man än befinner så finns alltid slottet i blickfånget då det ligger på en höjd mitt i staden.

Grassmarket, antikaffär, second hand, retro, vintage, Edinburgh, Skottland

Utanför en antikaffär på Grassmarket låg en hund och spejade på folk. Grassmarket var utan tvekan mitt favoritområde att strosa runt på. Mängder av pubar, restauranger och spännande lite mindre butiker. Vi var bland annat inne på W. Armstrong & Son som är Edinburghs motsvarighet till Beyond Retro. Men då öste regnet ner så kameran fick ligga i ryggsäcken.

gatumusikant, Edinburgh, Skottlandgatumusikant, Edinburgh, Skottland

Vi vandrade vidare och gick vilse i regnet. Och kartan låg kvar på hotellrummet, såklart. Men vi lyckades hitta rätt väg till sist, och på vägen stod en man och spelade trumpet mot väggen i en tunnel. Syftet var inte att tjäna en slant eller så, utan han verkade bara galet fascinerad av akustiken. Världens jäkla volym blev det i den där lilla tunneln så jag kan förstå att han stod där mot väggen och spelade för sig själv. Förövrigt verkar skottar gilla att stå och spela i just tunnlar, för även i den allra minsta tunnel stod det en musiker.

the Meadows, park, Edinburgh, Skottland the Meadows, park, Edinburgh, Skottland

Efter att ha vilat på hotellrummet ännu en gång så spatserade vi vidare till parken the Meadows som låg ett stenkast från hotellet. Älskar hur parker i andra länder alltid är så himla livliga om man jämför med här i Sverige. Gräsplättarna var fyllda av människor som spelade alla möjliga sorters sporter, lekte med sina hundar eller bara hängde runt i solnedgången.

the Meadows, Edinburgh, Skottland  the Meadows, Edinburgh, Skottland

Medan solen sakta gick ned över hustaken begav vi oss mot hotellet igen. Det blev en lugn men väldigt vacker dag. Lördagen bjöd på ett större äventyr, men det tar vi en annan gång!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

3 svar på ”Första dagen i Edinburgh”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *