Kategorier
Recept

Veganska proteinbollar

Inlägget innehåller annonslänkar

Matildigt | Recept: Veganska proteinbollar, chokladbollar, energibollar Matildigt | Recept: Veganska proteinbollar, chokladbollar, energibollar

Sedan jag blev vegetarian har jag haft lite svårt att få i mig tillräckligt med protein. Ännu värre blev det när jag drastiskt minskade ner på mängden ägg och mjölkprodukter. Hur jag än äter får jag aldrig i mig tillräckligt – hur gör ni andra fellow vegetarianer och veganer?

Just därför försöker jag få i mig lite extra protein med jämna mellanrum i form av hampaprotein i pulverform som är ett av få livsmedel med fullvärdigt vegetabiliskt protein. Pulvret har en irriterande förmåga att tränga igenom smakmässigt när man blandar ner det i t.ex. smoothies och just därför blev jag så himla nöjd när jag experimenterade fram dessa proteinbollar och upptäckte att de faktiskt smakar riktigt gott. De smakar vanliga chokladbollar rakt igenom.

Bollarna är packade med nyttigheter och dessutom veganska – kan ju knappast bli bättre. Baka, ät och njut av dem till mellanmål, godis, efter träning… ja, nästan när som!

Recept: Veganska proteinbollar

ca 15 st

Ingredienser
1 dl hampaprotein
3 dl boveteflingor
0,75 dl kakao
1 dl rostade och saltade sojabönor
10 urkärnade färska dadlar
1 msk jordnötssmör
1,5 dl osötad mandelmjölk
1 msk agavesirap (valfritt, för sötmans skull)
+ ca 1,5 dl riven kokos att rulla bollarna i

Gör såhär
1. Mixa samman alla ingredienser med en mixerstav. Smeten ska bli slät och fast, men samtidigt tillräckligt kletig för att kokosen ska fastna.
2. Forma till bollar och rulla i kokos.
3. Låt stå svalt en stund innan förtäring.
4. Ät!

Som vanligt i mina recept går ingredienserna att variera efter eget tycke och smak. Vanliga havregryn istället för boveteflingor, valfria nötter istället för sojabönor, valfritt nötsmör istället för jordnötssmör, valfri mjölk istället för mandelmjölk. Men att det smakar lika gott då törs jag inte lova. Mitt hampaprotein köper jag från Bodystore.

Matildigt | Recept: Veganska proteinbollar, chokladbollar, energibollar

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

2 svar på ”Veganska proteinbollar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *