Kategorier
DIY

Virkade hexagonformade glasunderlägg

Virkade hexagonformade glasunderlägg | Matildigt Virkade hexagonformade glasunderlägg | Matildigt

Efter ett par månaders uppehåll från Monthly Makers på grund av stenhårt pluggande och stenslapp semester kändes det som hög tid för mig att skapa något igen. Denna gång var temat textil så jag rotade fram mina garnnystan för att improvisera fram ett bidrag. Resultatet blev ett par hexagonformade glasunderlägg virkade av ett loppisfyndat garn i naturvit färg. Lagom stor ansträngning, men ett väldigt fint resultat. Jag gillar verkligen att använda underläggen tillsammans med genomskinliga koppar så man ser det virkade mönstret genom bottnen, och så känns det ju hemtrevligt med lite virkade inslag i inredningen.

Virkade hexagonformade glasunderlägg | MatildigtVirkade hexagonformade glasunderlägg | Matildigt

När jag virkade på dem frågade Timmy: “det är väl inte så vanligt att kunna virka nu för tiden?”. Det kanske det inte är? Nog för att jag lärde mig virka fasta maskor i syslöjden, men att virka efter mer avancerade mönster har jag lärt mig från min mamma (och stickning från min mormor) och det var typ det bästa jag visste när jag var liten. Det slog Barbie med hästlängder, alla dagar i veckan. Jag tänkte skriva ner mönstret i ett eget inlägg om någon annan besitter samma superkrafter och/eller vill testa på att virka egna glasunderlägg. För det är klart att det är en superkraft att kunna virka!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

13 svar på ”Virkade hexagonformade glasunderlägg”

Vilka snygga! Jag står i startgroparna för att lära mig virka, för det är verkligen superkrafter jag vill ha! 🙂 Så jag ser fram emot en beskrivning. Lagom stort projekt så här i början. Det blir snabbt resultat 😉

Kul att du är tillbaka i skapandet med MM! Och så fina underlägg. Virka är verkligen kul, men det var längesedan jag riktigt satt ner och gjorde det. Vore kul med en beskrivning så jag kan testa!

GU va snygga!!!! Supermodern tolkning av gammal mormorsteknik och jag ÄLSKAR den typen av krasch mellan inne och ute! Inte för att virka borde vara ute – det äger – men jag tror det ligger något i att folk inte kan göra det längre. Det står kvar i läroplanen för syslöjden men det är få som utvecklar tekniken efter det. Detsamma gäller ju stickning, tovning, broderi, vävning och alla möjliga textila hantverkstekniker som konkurreras ut av industrin + inte har någon status pga är traditionellt kvinnliga uttrycksformer. Det är delvis därför jag tycker att ett initiativ som MM är så himla bra och viktigt, för att det kanske kan inspirera någon att prova något nytt (gammalt) eller utveckla en teknik en lärt sig grunden till i skolan osv. Döfett då om du delar mönster och gör virkningen ännu mer tillgänglig! 🙂

Vilket underbart bidrag! Så duktig du är som kan få dem så raka. Jag är världens sämsta på den typen av handarbete men jag kanske skulle kunna lära mig om jag väl försökte. hmm..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *