Kategorier
Vardag

Stillsam lördagskväll

Filt av virkade mormorsrutor

Ikväll är jag hemma och slöar med den här lilla skrutten som nästan bara går att fånga på bild när han sover. Här har han däckat med sin evige kompanjon Bruna råttan. Han har även Gråa råttan och Vita råttan, men han gillar bara Bruna råttan. Filten av mormorsrutor till vänster där, är vad jag håller på med idag.

Filt av virkade mormorsrutor

I timmar och timmar och återigen timmar har jag virkat, virkat och återigen virkat mormorsrutor. Hantverk som virkning är inte att underskatta, galet tidskrävande jobb alltså! Nu är det förbannade garnet äntligen slut, ungefär samtidigt som tålamodet tog slut, så idag sitter jag och syr samman alla rutor till en filt. Bara 52 rutor kvar… Tålamoood. Men det kommer bli himla mysigt att få krypa ner under en egengjord filt!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

6 svar på ”Stillsam lördagskväll”

Naaaww, sovande kattungar är för underbara! Vad kul, min Triss har likadana råttor från IKEA! Hennes heter Vita Musse, Bruna Musse osv fast den vita är favoriten. Sen finns de ju i en stor variant, även kallad Stor Musse, fast han är inte lika rolig!

Hahah! Så roligt 😀 En Stor Musse borde jag kanske införskaffa till Titus med, men den lär väl nästan vara större än han är själv… 😀

Svara

Alltså, katten, hur söt!? Och är också galet imponerad på mormorsrutorna, själv har jag försökt och tålamodet tröt efter sisädär en 5-6 rutor kanske. Men jag verkar ha använt tunnare garn, så det kanske är någon idé att ge sig på det igen? Vad är det för garn och virknål du använder? Är egentligen så så sugen på att göra något sånt här lite större projekt!

Ja, ge det ett nytt försök! Mysig syssla såhär på höstkanten. Jag vet inte vad det är för garn, men jag använder virknål 4 i alla fall! 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *