Kategorier
Skönhet

Mirakeloljan

Inlägget innehåller annonslänkar

Crearome jojobaolja - Matildigt

Ibland när jag skriver om hudvård här i bloggen har jag fått kommentarer som går ut på att det inte är tillräckligt medvetet att använda hudkräm, att jag borde använda till exempel kokosolja istället då det är så mycket bättre ur alla aspekter. Varje gång blir jag bara uppgiven; vi är inte stöpta i samma mall. Jag är så medveten jag kan vara – utifrån mina egna förutsättningar.

Fram tills nyligen har jag fått allergiska reaktioner mot alla oljor som jag har använt på kroppen från midjan och uppåt, och jag gör så bra hudvårdsval jag kan utifrån det faktumet. Jag önskar av hela mitt hjärta att olja var lösningen på alla mina problem, men det är bara att konstatera att alla är vi olika och att jag hittills har behövt ansiktskrämer i min hudvårdsrutin för det är det enda som har fungerat för mig.

Men så en dag bestämde jag mig för att verkligen undersöka saken närmare. Jag vill ju göra mer medvetna val, såklart. Tidigare har jag testat oljor efter andras rekommendationer, men denna gång tänkte jag välja ut en som är anpassad efter just min hy. En olja som passar en fet hy med diverse problem som finnar och förstorade porer. Valet föll på jojobaolja då den är lite “lättare” än många andra oljor och hjälper huden att reglera den egna talgproduktionen vilket gör att den rekommenderas till aknebenägen hy. Jag vill verkligen rekommendera den till alla som, precis som jag, har strulig hy och aldrig har fått ut något bra från att använda oljor i ansiktet tidigare.

Jag smörjer in ansiktet med pyttelite olja varje kväll. De dagar då jag inte sminkar mig åker den på som dagkräm också. Resultatet efter ett par veckors användning då? MIRAKEL! Sedan jag började använda oljan har jag inte fått en endaste finne eller blemma i ansiktet. Ni vet när det talas om att ha ett naturligt glow i hyn? Det är inget jag har känt igen mig i då min hy mest sett död ut konstant, men sedan jag började använda oljan förstår jag verkligen vad som menas. Min hy ser inte längre död ut, den har lite lyster. Det känns som ren magi.

Plus att jag har börjat använda kokosolja som ansiktsrengöring och sminkborttagning. Den oljan tål jag ju inte heller, så jag får ta bort resterna med ett ansiktsvatten för att hyn inte ska reagera negativt. Men ändå, det känns ganska stort att ha bytt ut tre av mina hudvårdsprodukter mot naturliga oljor. Jag börjar förstå varför man vill konvertera alla andra till att börja använda olja, för det är tamigtusan helt fantastiska grejer när man hittar en olja som täcker ens behov.

Mina jojobaolja är av märket Crearome och finns på bland annat Bodystore.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

8 svar på ”Mirakeloljan”

Så otroligt skönt när man hittar produkter som funkar för en! Ansiktskrämen jag använt i två tre år funkar inte för mig längre, min hudtyp har väl förändrats eller sådär, för nu får jag oljig hy och småfinnar. Kanske får prova denna istället, låter ju onekligen himla bra!

Låter som att din hy kan vara lite uttorkad och därför överproducerar olja – precis som min gör i perioder. Oljan reglerar oljeproduktionen på mig. Jag använder den oftast dock endast som nattkräm, på dagen vill jag gärna ha en kräm som mattar ner lite 🙂

Svara

Jag använder jojobaolja som nagelolja, den skall tydligen vara bra för dem också. Men skall prova i ansiktet! Annars tycker jag mandelolja är typ den bästa oljan ever. Använder den i håret, på huden, på naglar… funkar överallt! 😀

Vad bra att du hittat en olja som fungerar för dig! Det är min erfarenhet att man måste pröva sig fram innan man hittar något som passar, alla är olika. Jag har haft stora problem med överkänslighet men jojobaolja (och några andra) har visat sig vara perfekt för mig.

Om du även vill byta ut ansiktsvattnet så har jag hört att rosenblomsvatten ska fungera super! Finns ifrån samma märke som jojobaoljan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *