Kategorier
Smyckestillverkning

Mina smycken tillverkas inte i en fabrik i Asien

Handtillverkat halsband med medaljong i mässing | Matildigt

Det ligger inte i min natur att vara arg egentligen, men ibland rinner bägaren över. Nästan alltid är alla ni som tittar in här, på webshopen eller på någon av mina andra platser på nätet väldigt respektfulla. Men så ibland kan jag få mail eller kommentarer som får en att undra vad som gick fel i personens uppfostran gällande respekt mot sina medmänniskor. Ett sådant mail fick jag häromdagen om mina smycken. Att de är fula, dålig kvalité, inte prisvärda och ytterligare ett par punkter på en lista med saker som personen ifråga inte var nöjd med.

Såhär är det, en gång för alla. Mina smycken är handgjorda för att jag ville skapa ett alternativ till köpcentrumens bijouteributiker. De allra flesta delarna i mina smycken är vintage och har ofta haft ett liv innan det hamnade hos dig eller mig (förutom kedjor, lås, öglor m.m som är helt nytillverkade för att uppfylla kraven för nickel och liknande). Det innebär att delarna kan ha små skavanker. De kan ha små repor eller missfärgningar. Ett exempel är berlocken ovan som har lite mörka missfärgningar i reliefen. De är vintage, helt enkelt.

Accepterar du inte detta och vill att dina smycken ska vara billiga, glänsande och utan en enda skavank? Då rekommenderar jag dig en tripp till närmsta köpcentrum. Vill du ha smycken som är vintage och handgjorda av någon som brinner för sin smyckestillverkning? Då rekommenderar jag dig en titt i min webshop.

Handtillverkade smycken | Matildigt

Jag tillverkar smycken för att få utlopp för min kreativitet och för möjligheten att kunna ge dessa smycken ett nytt liv hos andra som också uppskattar återbruk. Annars hade jag inte spenderat timmar på att leta upp gamla smycken/delar, plocka isär dem, fräscha upp delarna och komponera nya smycken av dem. Det finns smycken för alla smaker, och faller mina smycken inte dig i smaken så finns det andra alternativ.

Inlägget riktar sig ju egentligen inte till majoriteten av er som läser detta, så jag vill bara ge världens största tack till alla er som dagligen sprider positiv energi i form av peppande kommentarer och/eller stöttar min lilla verksamhet. Det är ni som keeps me going.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Ett svar på ”Mina smycken tillverkas inte i en fabrik i Asien”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *