Kategorier
Skönhet

Naturligt smink från Everyday Minerals

Naturligt smink från Everyday Minerals | MatildigtNaturligt smink från Everyday Minerals | MatildigtNaturligt smink från Everyday Minerals | Matildigt

Ett paket innehållandes naturligt smink trillade ner i min brevlåda häromdagen. Om vi går bakåt i tiden ett par år så använde jag nästan enbart mineralbaserat smink. Sedan halkade jag av det där naturliga spåret av någon anledning. Men hur skevt är det inte att jag strävar efter att övergå till en helt naturlig skönhetsrutin i övrigt, men ändå smetar jag nästan dagligen på concealer för att dölja mina mörka ringar under ögonen och pudrar näsan med ett puder innehållandes tusen konstiga ingredienser? Nä, så kan vi ju inte ha det! Därför bestämde jag mig för att återgå till mitt gamla favoritmärke gällande mineralbaserat smink, nämligen Everyday Minerals.

En beställning på tre produkter för den perfekta naturliga basen lades och ett litet paket landade i min brevlåda efter någon vecka. Det innehöll:
Foundation med matt formula i nyansen ivory som passar min bleka hy med gulgrön ton som lätt blir blank.
Concealer i nyansen golden fair som täcker allt från mörka ringar under ögonen och ärr från gamla finnar.
Concealer i nyansen sunlight som är heeelt amazing på röda finnar och röda näsvingar.

Efter att ha testat de nya produkterna i ett par dagar insåg jag att jag är precis lika förtjust i Everyday Minerals än idag. Det krävs en särskilt teknik för just mineralfoundation som kan ta lite tid att få till, men när man väl har fått in vanan får man en strålande hy som resultat. Är så glad att jag tog mitt förnuft tillfånga och övergick till naturligare produkter även i min sminkrutin. Huden “andas” under sminket och jag får betydligt mindre finnar och annat trams när jag använder dessa produkter jämfört med de konventionella produkterna jag använde tidigare. I runda slängar gick hela kalaset på 200 kronor och räcker i ungefär ett halvår om man sminkar sig varje dag. Verkligen prisvärt!

Naturligt smink från Everyday Minerals | Matildigt

Såklart veganskt och inte djurtestat.

Obs! Detta inlägg är inte sponsrat. Produkterna är köpta med egna pengar och inlägget är enbart en deklaration av min kärlek till mineralsmink och mitt favoritmärke sedan lång tid tillbaka.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

10 svar på ”Naturligt smink från Everyday Minerals”

Bara undrar om du har testat Tikeis foundation och concealer? Vad tyckte du om dem i så fall kontra Everyday minerals? Funderar på att köpa det. Är lite feg när det kommer till att beställa från över atlanten.

Tikei är nog mitt näst-mesta favoritmärke 😉 Om jag skulle jämföra deras foundation mot EMs så håller den inte lika länge på mig samt att deras concealers inte är lika täckande som EMs. Men nästan ingen vanlig foundation stannar kvar på min hy så har man inte det problemet sedan tidigare så tror jag att Tikei funkar fint! 🙂

Svara

Åh dessa har jag inte hört talas om faktiskt. Jag sminkar i och för sig mig inte längre, jag orkar inte. Men man har ju lite mörka ringar ibland, och hyn är inte alltid den bästa – ibland borde jag kanske piffa mig lite haha. När jag bestämmer mig för att lägga pengar på smink igen ska jag nog testa detta! 🙂

Låter väldigt skönt att ha det så avslappnat! Det är precis så det ska vara tycker jag. Jag gillar verkligen att “piffa” till mig de dagar jag är på det humöret, samtidigt som jag älskar hur befriande det är att bara vara sitt naturliga jag med de där mörka ringarna under ögonen ibland.

Svara

Men vad spännande, riktiga pangpriser också ju! Jag använder idag iD Bare Minerals, har du testat det och kan säga något om eventuella skillnader? Hur har det funkat när du beställt från sidan du länkar, tänker på tull och liknande?

Det var längesen jag testade Bare Minerals nu men min uppfattning som jag minns det var att deras foundation inte täckte ojämnheter i hyn så bra som jag önskade jämfört med EMs, men det beror ju helt på vilket behov man har. Har lite gamla ärr och röda små märken i hyn som jag gärna slätar ut lite 🙂 Det tillkommer frakt, runt 40 kronor tror jag, och tar 1-2 veckor för paketet att komma fram. Håller man sig under 300 svenska kronor ska det vara safe för tull har jag hört, men vågar inte garantera att det stämmer. Brukar följa det och har aldrig åkt på tull än så länge iaf! (Ta i trä…)

Svara

Spännande! Har testat mineralsmink men tycker inte det funkar så bra på min hy som ofta är väldigt torr. Men du sålde in det så bra så det kanske är värt ett försök ändå 😉

Det finns en foundation från EM med jojobaolja som är framtagen för just torr hy så det kanske är en idé 😉 *fortsätter sälja in*

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *