Kategorier
Recept

Världens godaste raw bars

Recept: veganska raw bars med chokladsmak | Matildigt

Hur ska jag kunna beskriva smaken på dessa veganska raw bars? De är för goda för att beskrivas med ord. Baka själv så får du se!

Jag är ju, som bekant, svag för exakt allting som är sött och smakar choklad. Sedan jag blev vegan och inte längre kan äta majoriteten av godissorter så har jag börjat experimentera lite mer i köket för att hitta bra och goda substitut när sötsuget sätter igång.

Dessa bars har jag bakat ett par gånger och förfinat receptet lite för varje gång. Senaste gången blev mina bars helt perfekta så därför tycker jag att alla som också är svaga för sötsaker och choklad bör testa dem, gärna redan till helgen!

Recept: Veganska raw bars med chokladsmak

4 bars

10 st (100 gram) färska dadlar
1 dl (50 gram) cashewnötter
3 msk (24 gram) kakao
1 msk (15 gram) mandel
2 msk (8 gram) riven kokos eller kokosflakes
valfritt: 1 tsk (6 gram) fast kokosolja

1. Hacka nötterna fint. Kärna ur och hacka dadlarna i mindre bitar. Smält kokosoljan.
2. Rör ihop alla ingredienser. Knåda ihop alla ingredienser till en fast men mjuk massa. Om du utesluter kokosoljan och tycker att massan blir för fast kan du addera ett par droppar vatten. Om du vill att dina bars ska vara helt släta utan crunch från nötterna kan du mixa samman alla ingredienser i en matberedare eller med en kraftfull stavmixer.
3. Klä en mindre ugnsform eller matlåda med bakplåtspapper och pressa ut massan i formen. Låt stå i kylen i minst en timme.
4. Skär upp i lagom storlek för bars och klä in i bakplåtspapper för enkel servering.

Recept: veganska raw bars med chokladsmak | Matildigt

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

6 svar på ”Världens godaste raw bars”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *