Kategorier
Smyckestillverkning

Allting har ett slut

I snart åtta år har jag drivit Wishes & Stars. Jag har tillverkat tusentals smycken som jag varsamt har packat ner i små paket och skickat iväg till nya ägare. Men den senaste tiden har min själ inte riktigt funnits i tillverkningen. Jag har tillverkat smycken för att jag förväntas göra det, snarare än för att det är vad jag vill göra.

Åtta år är en lång tid. Det hinner hända mycket under den tiden. När jag drog igång Wishes & Stars (då under annat namn) var jag sjukskriven från gymnasiet och mådde så dåligt att det enda som kunde få mig att släppa allt för stunden var just mina smycken. Jag minns när jag något år senare hade flyttat in i mitt pyttelilla internatrum i Grebbestad. Mina smycken tog upp all plats. De hängde prydligt uppradade på min anslagstavla och under sängen låg stora lådor fyllda med material. Idag ligger allting nerpackat så jag ska slippa se det, för jag blir bara stressad över att jag inte hittar inspirationen och lusten längre.

Jag kommer låta webshopen vara precis som den är i dagsläget tills att vi kliver in i det nya året, och sedan kommer jag att stänga ner den. Fram tills dess kommer ni alltså att kunna handla smycken precis som vanligt, men efter nyår är det försent.

Till alla er som stöttat mig genom åren och köpt smycken, ni anar inte hur mycket ni har betytt för mig och hur tacksam jag är! Men allting har ett slut, och jag ser fram emot att få lägga all denna tid på nya projekt. Men det känns i hjärtat, det gör det verkligen.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

4 svar på ”Allting har ett slut”

Hoppas verkligen att det känns riktigt skönt för dig att ha tagit det här beslutet. Vet själv hur det är att ha något hängandes över sig och lättheten som infinner sig när man bestämt sig för att det är slut. Det låter verkligen som att du bestämt dig för rätt grej trots att du är supergrym på att göra vackra smycken!

Även om jag älskar själva tillverkningsbiten så har det ju blivit en stress inblandad, som till slut tog över skaparglädjen helt, och just den biten kommer bli skönt att få slippa tampas med. Tack för dina fina ord, det glädjer mig att du tycker så! 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *