Kategorier
DIY

108 mormorsrutor senare

DIY - Virkad filt av mormorsrutor | Matildigt
DIY - Virkad filt av mormorsrutor | MatildigtDIY - Virkad filt av mormorsrutor | MatildigtDIY - Virkad filt av mormorsrutor | Matildigt

Temat till Monthly Makers i oktober är garn. Egentligen har jag virkat på denna filt av mormorsrutor sedan tidigt i somras. När det var ett par rader kvar att virka tog garnet slut och filten glömdes lite halvt bort. Vad passar bättre till månadens tema, tänkte jag, än att jag återupptar arbetet och gör klart den återstående biten.

Jag valde att hålla mig till färgerna svart, grått och vitt för att utmana den traditionella mormorsfilten som ofta virkas i alla möjliga härliga färger. Faktum var att jag hade några blåa, rosa och gröna rutor med i början men kände att det skar sig lite mot den dova färgskalan i vårat hem. Gråskala är ju inte så pjåkigt ändå.

Efter många timmars virkande den senaste veckorna så är filten äntligen klar. Med betoning på äntligen, för jag vill inte ens veta hur många timmar, dagar eller veckor jag lagt på att virka alla rutor. Filten mäter ungefär 150×120 cm vilket är den perfekta storleken för en liten person som mig. Nu ligger den i soffan och får värma mig under kyliga höstkvällar.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

29 svar på ”108 mormorsrutor senare”

Alltså den är så himla fin! Jag köpte en på loppis för ett år sedan men den har knappt varit framme just på grund av de knalliga färgerna… Men jag sparar den ändå, man vet ju aldrig vilken färgskala man har i ett framtida hem 😉

Så fin filt! De färgerna hade nog passat fint i vårt hem med, för vi har en likadan soffa 😉 Men vi får väl se om jag orkar ge mig på ett sådant monsterprojekt…

Ja, det tar sin lilla tid att få till alla rutor. Jag har gjort en filt tidigare och lade ut rutorna när jag tyckte jag hunnit en bra bit . Det visade sig att jag inte alls hunnit en bra bit utan knappt kommit igång. Det har inte blivit fler filtar. Färgerna passar in jättebra hos er, att döma av bilden .

ÅÅååh vad vacker den är! Verkligen snyggt med gråskalan! Och alltså haha jag vet, det tar så obeskrivligt lång tid? Ska räkna på hur många timmar det kan ha tagit mig att göra min filt (som jag hatar så mycket efter att ÄNTLIGEN ha färdigställt den att den är förpassad till en garderob och inte ens har fått ett inlägg på bloggen än). Snacka om frustrerande och ekonomiskt ohållbar teknik egentligen, men ändå så beroendeframkallande!

Det är så himla många timmar att det knappt går att föreställa sig. Men ja, det är nästan lite terapeutiskt att sitta där med nålen i handen och på så sätt är det värt varenda timme.

Svara

Så himla fin filt! Gillar verkligen färgvalet och vilket jäkla jobb du gjort! Trodde du först du hade gjort hela nu under två veckor och blev lite chockad, haha. En filt av den storleken tar sån tid, bra jobbat!

Det vackraste jag sett. (!) SNÄLLA kan inte du göra ett inlägg där du visar hur du gått till väga för att virka den? Vill så gärna också göra en. Kanske en film på hur du gjorde en ruta eller några länkar du använde dig av när du gjorde den? Eller du kanske bara har några tips? Skulle döda för en likadan :))) Tack för en fantastisk blogg!

Så himla fin ! Älskar färgskalan. Går det att få mönsterbeskrivning till filten? Vad för garn har du använt?

Tack! Jag minns inte riktigt vilket mönster jag använde. Jag utgick från första bästa när jag googlade efter mönster på mormorsrutor. Garnet var det billigaste möjliga jag kom över, virknål 4-5 så det var ett ganska kraftigt garn.

Svara

Hej!
En så fin filt!
Jag skulle så gärna vilja ha beskrivningen och göra en likadan!
Så tacksam om Du vill/kan skicka den till mig.
Kram Kerstin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *