Kategorier
Skönhet

Min kompletta hudvårdsrutin

Cruelty free och vegansk hudvård - Min hudvårdsrutin | Matildigt

Eftersom jag älskar att kika in i andras badrumsskåp tänkte jag att vi skulle kika in i mitt. Tycker så mycket om att se vad andra har för dagliga rutiner och få små skönhetstips. Här har vi då de hudvårdsprodukter för ansiktet som jag använder för tillfället. Ett gäng välbeprövade favoriter. Alla är de väldigt dryga och räcker länge, samt att alla produkterna är veganska förutom de från Mario Badescu.

Min filosofi är att använda så få och naturliga produkter som möjligt. Tidigare hade jag ett helt bibliotek av krämer och rengöringar, men det har jag nu skalat ner till att bara använda dessa sex produkter. Vem har behov av 5 olika ansiktskrämer, 5 olika rengöringar, 5 olika ansiktsvatten och 5 olika ansiktsmasker – egentligen? När dessa produkter tar slut tänker jag försöka övergå till att göra så mycket av min hudvård själv som möjligt, men tills att den stunden är kommen sköter de här produkterna sitt jobb alldeles utmärkt och rekommenderas varmt!

Cruelty free och vegansk hudvård - Min hudvårdsrutin | Matildigt

På morgonen

Det första jag gör när jag vaknar på morgonen är att tvätta av ansiktet med Alffia Everyday Coconut Face Wash och smörja in med Purifying Care ansiktskräm från Annemarie Börlind. Produkterna balanserar min finnbenägna och lätt feta hy väldigt väl. Nu på hösten kan min hy vara lite torr så då använder jag också någon droppe mirakelolja innan ansiktskrämen.

Cruelty free och vegansk hudvård - Min hudvårdsrutin | Matildigt

På kvällen

Framåt kvällen tvättar jag av mig eventuellt smink med Alffia Everyday Coconut Face Wash igen och smörjer in ansiktet med min mirakelolja, nämligen jojobolja. Under natten får hyn tid på sig att verkligen suga åt sig av oljan vilket gör att hyn är mjuk och spänstig på morgonen sen.

Cruelty free och vegansk hudvård - Min hudvårdsrutin | Matildigt

Vid behov

Någon gång då och då, kanske två gånger i veckan, använder jag skrubben Daily Microfoliant från Dermalogica och följer upp med Healing & Soothing Mask från Mario Badescu. Emellanåt när min hy känns lite glåmig sprayar jag ett par gånger med Facial spray with aloe, herbs and rosewater från Mario Badescu. Man verkligen känner hur hyn återhämtar sig.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

2 svar på ”Min kompletta hudvårdsrutin”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *