Riskakor med mörk choklad… Det låter lite torrt och trist tänkte jag när jag i affären såg en förpackning innehållandes just chokladtäckta riskakor. Men jag är ju förtjust i mellanmål som innehåller något litet element av att unna sig utan att för den delen smälla i sig något som senare försätter en i sockerchock.
När jag kom hem från affären kunde jag inte hålla mig från att rota fram en gammal bortglömd chokladkaka och ett paket riskakor ur skafferiet. Sedan skred jag till verket och experimenterade fram mina egna riskakor med ett täcke av mörk choklad.
Gissa om jag blev förbluffad över hur gott det var! Nu är detta mitt standardsnacks när jag pluggar och vill ha snabb energi, myser i soffan framför en tv-serie eller bara är sötsugen. Vilket är typ jämt. Min favoritkombination skapas genom att mortla lite havssalt och strö över, men även cashewnötter och kokos är jättegott som topping.
Riskakor med mörk choklad
6 stycken
Ingredienser
6 riskakor
50 gram mörk choklad
Ev. topping – krossat havssalt, hackade cashewnötter eller riven kokos
Gör såhär
1. Smält chokladen över ett vattenbad.
2. Bre ut den smälta chokladen i ett tunt lager över riskakorna. Ta hjälp av en slickepott, smörkniv eller liknande.
3. Strö över eventuell topping.
4. Ställ in i kylksåpet tills chokladen har stelnat.
5. Ät och njut!
3 svar på ”Riskakor med mörk choklad”
OMG. allt med choklad + nötter känns ju jävligt win! eller hur? :))
Men aaah så gott! Jag är ju extra förtjust i riskakorna med ostsmak, får nog använda en mer neutral variant när jag ska ta mig an dessa 😉
Haha, det låter som en väldigt bra idé 😉