Kategorier
Recept

Riskakor med mörk choklad

Riskakor med mörk choklad | Matildigt  Riskakor med mörk choklad | Matildigt

Riskakor med mörk choklad… Det låter lite torrt och trist tänkte jag när jag i affären såg en förpackning innehållandes just chokladtäckta riskakor. Men jag är ju förtjust i mellanmål som innehåller något litet element av att unna sig utan att för den delen smälla i sig något som senare försätter en i sockerchock.

När jag kom hem från affären kunde jag inte hålla mig från att rota fram en gammal bortglömd chokladkaka och ett paket riskakor ur skafferiet. Sedan skred jag till verket och experimenterade fram mina egna riskakor med ett täcke av mörk choklad.

Gissa om jag blev förbluffad över hur gott det var! Nu är detta mitt standardsnacks när jag pluggar och vill ha snabb energi, myser i soffan framför en tv-serie eller bara är sötsugen. Vilket är typ jämt. Min favoritkombination skapas genom att mortla lite havssalt och strö över, men även cashewnötter och kokos är jättegott som topping.

Riskakor med mörk choklad | Matildigt

Riskakor med mörk choklad

6 stycken

Ingredienser
6 riskakor
50 gram mörk choklad
Ev. topping – krossat havssalt, hackade cashewnötter eller riven kokos

Gör såhär
1. Smält chokladen över ett vattenbad.
2. Bre ut den smälta chokladen i ett tunt lager över riskakorna. Ta hjälp av en slickepott, smörkniv eller liknande.
3. Strö över eventuell topping.
4. Ställ in i kylksåpet tills chokladen har stelnat.
5. Ät och njut!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

3 svar på ”Riskakor med mörk choklad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *