Kategorier
Recept

Rostade pumpakärnor med havssalt

Rostade pumpakärnor med havssalt | MatildigtRostade pumpakärnor med havssalt | MatildigtRostade pumpakärnor med havssalt | Matildigt

I helgen var det ju halloween och då kunde jag inte låta bli att köpa en klassisk orange pumpa att karva ut en ljuslykta av. Förutom fruktköttet så innehåller ju pumpan även kärnor, och de tog jag tillvara på och gjorde något av det godaste jag vet. Rostade och saltade pumpakärnor.

Smaken av saltade pumpakärnor påminner mig så himla mycket om min uppväxt. När jag gick i mellanstadiet var det obligatoriskt att sitta på ryggstödet på parkbänkarna utanför skolan. För att vara en av de coola kidsen skulle man dessutom sitta och knapra på solrosfrön, men jag tycker att pumpakärnor är ungefär hundra gånger godare så det satt jag och knaprade på istället. Min coolhetsfaktor sjönk säkert med några procent, men det var det värt.

Recept: Rostade pumpakärnor med havssalt

Ingredienser
2 dl pumpakärnor
2 tsk neutral olja
1 tsk havssalt

Gör såhär
1. Skölj och torka pumpakärnorna. Mortla eller krossa havssaltet.
2. Lägg kärnorna i en bunke tillsammans med olja och havssalt. Rör runt så att oljan och saltet fördelar sig jämnt över kärnorna.
3. Rosta kärnorna på en plåt i ugnen. 150 grader i 30 minuter.
4. Låt plåten stå kvar i ugnen med luckan på glänt tills kärnorna har svalnat. Förvara i en lufttät burk eller påse.
5. Ät och njut!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

7 svar på ”Rostade pumpakärnor med havssalt”

Åh, Matilda, det här låter ju helt makalöst gott! Eller alltså allt som är rostat med havssalt låter väl egentligen gott, men i synnerhet det här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *