Kategorier
Vardag

En julig lördag

Igår bestämde jag mig för att dokumentera min dag då jag tyckte att det var dags att kliva ur min comfort zone lite. Är inte helt bekväm med att dokumentera mina dagar men jag tänkte ge det ett försök. Så, här kommer en drös med fotografier och lite reflektioner från gårdagen!

Untitled

Min lördag började med att jag vaknade ganska sent (klockan nio) för att vara jag, ibland är sängen bara lite för varm och mysig. Vill alltid ha frukost omedelbart trots att min aptit på morgonen inte är den största. Det blev ett litet ihopplock med sånt som fanns hemma: rödbetsjuice, blåbärssoygurt och banan. Söta smaker funkar alltid.

Untitled

Samtidigt som jag käkade frukost kikade jag på Sunbeamjess’ vlogmas med urfina vyer över Edinburgh och längtade mig tillbaka.

Untitled

När frukosten var uppäten gjorde jag mig iordning medan Cessan låg kvar i vår obäddade säng och myste loss.

Untitled

Det här är några av mina favoritsminkprodukter för fejset. Givetvis veganska och cruelty-free! Concealer och foundation från Everyday Minerals, contouringpalett från Sleek, concealer från Collection, mascara från Isadora och lite blandade borstar från Elf, Real Techniques och, lite oväntat, Ebay.

UntitledUntitled

Sådär! Redo för avfärd. Undrar hur länge den högra bilden får finnas kvar här på bloggen innan Timmy upptäcker den… :)))

UntitledUntitledUntitledUntitled

Sedan klev vi ut genom ytterdörren, korsade gräsmattan och så var vi framme på en loppis. Så himla nära! Lyx! Återvinningen, som den heter, låg tidigare i Hackefors en bra bit från oss men har flyttat till Vasastaden där vi bor. Ser den till och med från fönstret. Gissa var jag kommer bo i fortsättningen? Det var 50% på julgrejer så vi plockade på oss nya glöggmuggar, en hyacintvas och två adventsljusstakar.

Untitled

Väl hemma efter loppisbesöket och en liten runda i några butiker bland alla julklappsshoppande människor var det dags att ta itu med loppisfynden. Rengöra, fixa till, placera ut och allt sånt där. Tittan hjälpte såklart till! Alltid.

Untitled

Här täljer han lite på ljusen så att de får plats i den nya ljusstaken medan han kikar på Frannerds vlogmas. Eller så var det kanske jag som gjorde det. Vem vet.

Untitled

Den loppisfyndade hyacintvasen fick sig en liten hyacint.  Loppisar är ju världens guldläge för julpynt. Vi gav ynka 42 kronor de sakerna som vi köpte. Det är ju ingenting, bara en god gärning för samhället och miljön.

Untitled

Och ljusstaken fick sig fyra ljus. Vår första adventsljusstake lagom till tredje advent. Bättre sent än aldrig!

Untitled

Framåt kvällen gick vi ett varv runt kvarteret och kikade på Vinterljus, en promenadslinga med ljusinstallationer. Då var det både iskallt och kolsvart ute så kameran fick stanna hemma. När vi kom in i värmen igen så lagade vi julmat, som jag har peppat på detta! Allt veganskt såklart. Janssons frestelse, senapsinlagd aubergine (=sill), köttbullar, prinskorv, brysselkål… Nom! Efter det somnade jag lycklig.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

2 svar på ”En julig lördag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *