Kategorier
Recept

Sötsyrlig nyponsmoothie

Recept: Sötsyrlig nyponsmoothie med egengjort nyponpulver | MatildigtRecept: Sötsyrlig nyponsmoothie med egengjort nyponpulver | Matildigt Recept: Sötsyrlig nyponsmoothie med egengjort nyponpulver | Matildigt

Minns ni nyponpulvret jag gjorde själv i höstas? Det används flitigt här hemma vill jag lova. Minst en gång om dagen sörplar jag i mig en smoothie innehållandes nyponpulver. Min alla bästa nyponsmoothie är en sötsyrlig variant med banan, mango och äpple.

En matsked nyponpulver innehåller hela dagsbehovet av C-vitamin, men också det innehåller också A-vitamin, magnesium och järn. En matsked om dagen och ingen C-vitaminbrist lär råda i din kropp! Nypon är alltså ett riktigt superfood, och det bästa är ju att de små frukterna växer hejvilt överallt i naturen under hösten.

I receptet använder jag mig av naturligt proteinpulver (läs mer om mina favoriter i det här inlägget), men det kanske inte är alla som har proteinpulver hemma i skafferiet så det kan uteslutas ur receptet. Men faktum är att jag kan rekommendera att tillsätta lite naturligt protein i smoothies, för det ger inte bara ett tillskott av näring utan också ett härligt fluff i konsistensen.

Så länge har jag tänkt att jag ska dela med mig av det här receptet, men det har inte blivit av förrän nu. Den som väntar på något gott… väntar ofta alldeles för länge. Men nu så, nu har jag tagit mig i kragen. Här kommer det!

Recept: Sötsyrlig nyponsmoothie

2 portioner

Ingredienser

5 dl vegetabilisk mjölk
3 msk nyponpulver
2 bananer
1 äpple
2 dl fryst eller färsk mango
1 tsk saft från en citron
0.5 dl ärt- eller hampaprotein

Gör såhär

1. Mixa alla ingredienser med hjälp av en blender till en slät smoothie.
2. Låt stå kallt i minst en kvart innan förtäring, då smakar den som allra bäst.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *