Kategorier
Inspiration Recept

Biffar och nuggets från Hälsans Kök

Veganska produkter från Hälsans Kök | Matildigt

I höstas fick jag en förfrågan om jag ville testa produkter från Hälsans Kök. “Ja!!!” svarade jag entusiastiskt. Hälsans Kök har ett brett sortiment med helvegetariska och ovo-vegetariska (innehåller ägg) produkter. Jag kan verkligen rekommendera dig som vill äta mer vegetariskt att ta en kik på deras produkter. De har utmärkta substitut för köttbiten på tallriken, som t.ex. färs, burgare, korv, schnitzlar och filéer. Och så även biffar och nuggets, vilket var de produkter jag föll för och ville testa.

Linsbiffarna och couscousbiffarna är nya i sortimentet medan sojanuggets’en har funnits i en vegetarisk tappning tidigare men nu är helt veganska.

Vad tyckte jag då? Här kommer en liten minirecension med utlåtanden från mina smaklökar.

Veganska linsbiffar

Linsbiffarna är gjorda på en bas av morötter, röda linser och mynta. De smakar väldigt örtigt och intensivt vilket passar utmärkt till t.ex. potatis, ris eller liknande kolhydratskällor. Gillar verkligen dessa! Så pass att jag köpte på mig ett nytt paket direkt efter att första paketet var uppätet.

Veganska sojanuggets

I  övre tonåren var dessa nuggets i ovo-vegetarisk tappning min eviga lördagsmiddag. Men så föll de i glömska och när jag såg dem i frysdisken var jag bara tvungen att återuppta mitt nuggetsätande. Det blev en återförening utan dess like för jag tror jag åt nuggets till middag en hel vecka i sträck. Så himla goda! Upprepar: Så himla goda! Alldeles krispiga med en typisk nuggetsmak. De får chicken nuggets att blekna i jämförelse.

Veganska couscousbiffar

Biffar på en bas av couscous med bland annat morötter, zucchini och paprika i. Hälsans Kök rekommenderar själva att dessa äts till en sallad och det jag nog instämma i. När jag åt dem tillsammans med matvete blev det lite kaka på kaka. Eller snarare matvete på couscous. Till ugnsrostade grönsaker gjorde de sig så mycket bättre. Ganska neutrala i smaken. De är ett trevligt tillbehör till den övriga maten.

Jag har fått testa produkterna i PR-syfte helt utan motprestation. Eftersom min eviga önskan är att fler får upp ögonen för vegetarisk kost så ville jag verkligen tipsa alla er som tittar in här om produkterna. Hoppas det uppskattas och att du får lite nya matidéer på vad du kan lägga på middagstallriken istället för kött. Har du testat någon produkt från Hälsans Kök? Någon du är nyfiken på att testa?

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

9 svar på ”Biffar och nuggets från Hälsans Kök”

Jag har lite svårt att säga om det är prisvärt eller inte, jag brukar göra det mesta från grunden själv och har därför noll koll på vad som är rimligt att betala för den här typen av produkter. Det kanske blir runt 8-10 kr/portion, och det tycker jag är ett helt okej pris för att vara halvfabrikat om man inte äter det så ofta 🙂

Svara

Kul att du fick testa, har provat det mest halvfabrikatet som finns i butik, hehe. Tycker faktiskt de är jättegoda grejer från Hälsans Kök!

Mycket gott har de. Tyvärr är många av deras produkter gjorda på ockuperad mark och det ställer dem i sämre dager hos mig, och sen att de känns lite dyra för den med mindre plånbok. Kul ändå att höra vad du tyckte! Jag gillar deras nuggets!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *