Kategorier
Odling

Miniväxthus av lådan Samla från Ikea

Normalt sett förvarar vi kläder och annat på vinden i Samla-lådor från Ikea. När jag började kika runt efter ett litet växthus att förkultivera mina fröer i kom jag på den brillianta idén att använda en av lådorna som växthus. Kanske inte det vackraste växthuset, men ack så smidigt att kunna flytta runt på!

Jag använder Samla-lådan i storlek 56x39x28 cm då den har störst bottenyta och därför rymmer flest plantor. Viktigt är att växterna får luft, så med jämna mellanrum lyfter jag lite på locket så att luften kan cirkulera i lådan. Framförallt så är det ett kattsäkert växthus eftersom locket kan snäppas fast helt, vilket är ett absolut måste när man har två inbrottstjuvar till katter. När det sedan är dags för plantorna att flytta ut används bara lådan som förvaring istället.

Ett lite tips till dig som, liksom jag, förkultiverar fröer och vill driva upp dina plantor på ett så praktiskt, billigt och enkelt sätt som möjligt.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

10 svar på ”Miniväxthus av lådan Samla från Ikea”

Men jäklar vad smart! Jag har i ett par dagar tänkt att jag ska så lite kryddor, men inte haft något slags växthus. Har dessutom ett par sådana där lådor som bara står och skräpar. Så nu vet jag precis vad jag ska göra i helgen!

Absolut! Du kan behöva lyfta på locket och lufta lite oftare bara 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *