Kategorier
DIY

Dekorera anteckningsblock med potatistryck

Dekorera anteckningsblock med potatistryck - DIY | Matildigt

Under förra året deltog jag i några av Monthly Makers månadsutmaningar. Alldeles för ofta kände att jag saknade tid till att göra riktigt bra och genomtänkta skapelser, vilket ledde till att jag stod över flera utmaningar. Men vet ni vad! Det är alldeles för enkelt att skylla på att man inte har tid eller inspiration till att ta sig an saker. Skapandet behöver inte alls vara rakt igenom genomtänkt eller superduperavancerat. Det handlar det bara om att anpassa sin kreativitet efter sina förutsättningar.

Månadens tema är avtryck vilket du kan läsa mer om hos Beatrice som är månadens värd. Mitt lilla bidrag på temat är ett perfekt tips på en form av kreativitet som inte alls tar lång tid i anspråk, varken i förberedelse eller i utförande, och inte heller kräver så mycket inspiration.

Dekorera anteckningsblock med potatistryck - DIY | Matildigt

Jag valde att tolka temat avtryck ganska ordagrant. Avtryck, tryck. Vad har jag hemma? Jo, potatisar. Potatistryck! Och hur man trycker med potatisar vet nog en majoritet av oss sedan tidigare, för det har de flesta av oss gjort på dagis och i skolan. Jag plockade fram en potatis, kniv, pensel, färg och ett block att trycka på. Eftersom att jag tycker att katter är det bästa djuret så var motivet givet.

Dekorera anteckningsblock med potatistryck - DIY | Matildigt

Såhär blev resultatet. Till en början blev jag lite sur över hur ojämn färgen blev. Vissa katter blev utsmetade, vissa genomskinliga, vissa fläckiga. Kartongmaterialet på omslaget absorberade inte ens en gnutta av färgen. Men ju mer jag tittar på blocket, ju mer förtjust blev jag. Varje katt har ju en egen personlighet! Ingen är den andra lik.

Det tog ungefär 20 minuter allt som allt och det räckte för att jag skulle bli helt euroforisk av skaparglädje. Nu vill jag bara trycka motiv på fler saker här hemma! Men det får bli när dagens plugg är avklarat för nu väntar ett par föreläsningar om informationsgrafik.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

26 svar på ”Dekorera anteckningsblock med potatistryck”

Superkul att du hänger på i år igen, och att du kommit över “tidsbristen”! Vet precis hur det känns, och ska faktiskt sno det här sättet att dekorera block på, skolan drog precis igång och jag har inget att anteckna i än – perfekt ju!

Åh, så smart och enkelt! Jag gillar verkligen motivet. Det är verkligen sant det där med tiden. Det blir ju vad en gör det till och du visar ju verkligen att det inte handlar om tiden i det här inlägget.

Tycker det blev hur fint som helst! Får man fråga vad du har köpt anteckningsblocket? Skulle också vilja ha ett helt plain block att gå loss med kreativiteten på

Jag ÄLSKAR just den flammiga, ojämna känslan av handtryck och tycker det är såå vackert + att det passar helt perfekt på ett kattmotiv då varje misse får en egen personlighet. Jättefint tolkat och så snyggt! Skulle gärna ha ett likadant block!

Superfint kattryck! Jag känner precis igen mig i det där att trycken blir ojämna pga ojämnt med färg och att det suger åt sig olika, så bli nämligen alla mina tryck. Precis som du har jag lärt mig gilla det ojämna som det perfekta

Nä det här är det sötaste någonsin, måste göra! OCH det bästa av allt, jag får en bra anledning att köpa ett nytt anteckningsblock 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *