Kategorier
Hemma

Detaljer från mitt vardagsrum

Ibland snubblar jag in på bloggar och youtubevideor som handlar om minimalism i hemmet. Att man ska skala av så mycket som möjligt från inredningen. Helst inte ha några saker framme, särkilt inte saker som du inte använder dagligen, för det gör dig oproduktiv och drar ner din energi. Förlåt, men… va? Nej, här råder ingen minimalism inte. Jag gillar grundtänket, att inte ha ett överflöd av saker, men jag förstår verkligen inte syftet med att leva i ett hem där alla personliga attiraljer rensas bort. Mitt vardagsrum är fullt av saker jag gillar och vill ha framme för att de ger mig glädje även om de så inte fyller någon funktion utan bara är vackra att titta på. Då trivs jag.

Bokhylla med alla möjliga slags böcker. Skönlitteratur, matlagningsböcker samt faktaböcker om odling, växter, mode och hantverk. En Marshallhögtalare som Timmy fick av mig i födelsedagspresent i höstas, perfekt för poddlyssning, och ett gammalt syskrin som jag har fått av min svärmor. Den här hyllan i sin helhet är så överfull av prylar. Har man tråkigt en dag går man bara hit och plockar fram en bok eller rotar i en låda och dagen är räddad.

Klassisk IKEA-soffa med bananskalskuddar. Elefanten har fått av Timmy. Bordet har alltid stått hos min mormor och morfar på deras gamla sommarställe, men nu står det hemma hos mig. Älskar den intensiva färgen så mycket.

Tavla som jag gjorde på en bildlektion när jag pluggade silversmide. Aldrig hade jag väl trott att den skulle hänga på en vägg, men den gjorde sig så himla bra mot den grålilaväggen.

Hjort som är en souvenir från Skottlandsresan, tavlor med pressade växter och ett broderat ankare samt två krukor med citronplantor. Den här hyllan är nog min favoritdel av vardagsrummet.

Affischer från en antikaffär upphängda med gamla byxgalgar och ett vitrinskåp fyllt av glas som aldrig används, men som ger vardagsrummet en trivsam känsla.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Ett svar på ”Detaljer från mitt vardagsrum”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *