Kategorier
Recept

Fem recept från Pinterest

Ett nyårslöfte som jag aldrig skrev ner men som jag ändå har med mig hela tiden är att laga en större variation av maträtter. Att vidga mina vyer och sluta laga mina eviga safe cards om och om igen. Kokböckerna som jag fick i julklapp har använts flitigt, men jag gillar också att hämta inspiration till mat från Pinterest.

Jag har nog aldrig följt ett recept som jag hittat på Pinterest till punkt och pricka, men jag gillar att scrolla igenom mina boards för att få idéer på maträtter medan jag rotar runt i skafferiet och för att se vad jag har för matvaror hemma. Därför tänkte jag lista några av de maträtter (och ett enkelt bröd) som jag skulle vilja testa på att återskapa i mitt eget kök inom en snar framtid. Kanske kan det ge även dig lite inspiration?

Fem recept från Pinterest Fem recept från Pinterest

Pastasnäckor fyllda med butternutpumpa

Bara idén på fyllda pastasnäckor får mig att dreggla lite diskret här. Kanske skjutsa in en stund i ugnen med lite ost på? Nommigt värre.

Fem recept från Pinterest Fem recept från Pinterest

Linssallad med rostade morötter och tahinidressing

Älskar allt med denna sallad. Både linser och morötter är ett måste i mina sallader. Har ni testat tahinidressing? Om inte; gör det.

Fem recept från Pinterest Fem recept från Pinterest

Blomkålsfalafel med rödbetsdipp

Falafel är alltid ett genidrag i köket, men det kan låter onekligen gott att byta ut kikärtorna mot blomkål.

Fem recept från Pinterest Fem recept från Pinterest

Småbröd med smak av rosmarin och havssalt

Bröden är gjorda av färdig pizzadeg vilket är så jäkla smart om man är lat (det är man ju ibland, eller hur?) eller bara vill slänga ihop ett tilltugg till maten lite snabbt.

Fem recept från Pinterest Fem recept från Pinterest

Currygryta med morötter och krispig tofu

Allt som serveras i en skål ser så himla aptitligt ut, och så gör även denna maträtt. Jag gör alltid min currygryta på samma sätt men blir verkligen lockad att göra den i en annan tappning efter att ha sett det här receptet. Curry är ju aldrig fel. Inte heller tofu för den delen.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

30 svar på ”Fem recept från Pinterest”

ps förresten! gav bort ett halsband från wishes & stars till min mor i julklapp, hon undrar vad kedjan/länken är i för material. halsbandet hette typ walnut hexagon! puss.

Gudars vad gott allt ser ut! Så himla sugen på att äta något glutenfyllt i en stor skål medan en sitter under en filt och ser på film. Tror att jag måste pröva första receptet så fort jag hittar rätt sorts pasta!

Har sett stora pastasnäckor på ÖB av alla ställen, men också på City Gross om jag minns rätt. Det finns men verkar vara lite sällsynt!

Svara

Jorå! Ganska rejält inspirerad skulle jag vilja säga! Särskilt av butternutpumpapastan som såg helt amazing ut. Jag har precis upptäckt butternut som nog blir min grej detta år. Står en i köket som väntar på att tillredas just i denna stund, så jag sparar receptet i bokmärksmappen ögonblickbums!

Vilket härligt inlägg! Vill testa allt, men är särskilt sugen på den där falafeln. Och hur smart som helst det där med pizzadegsbröden?!?! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *