Kategorier
Loppis

Jakten på loppisfynden

Detta är vad jag håller utkik efter på loppisar just nu. Den senaste tiden har mitt loppisfyndande varit ganska sporadiskt och omotiverat, och det beror inte bara på vintervädret som varit och hindrat mig från att ens ta mig iväg till loppisar, utan den största orsaken är att jag slarvat med att fylla på min loppislista med saker att hålla utkik efter. När jag försöker hålla allting i huvudet så är det mer regel än undantag att jag kommer att komma hem tomhänt eller med saker jag egentligen inte behöver utan bara råkar gilla. Ett tips till dig som ofta känner att du virrar omkring planlöst på loppisar utan att fynda, skriv en loppislista med alla de objekt du vill eller behöver ha. Lovar att det gör skillnad att ha något att utgå från!

Nu har jag tagit tag i mig själv och fyllde på min lista med saker som jag länge tänkt att jag behöver ha. Bland annat vill jag ha en liten citruspress i glas eller porslin samt en äppelklyftare av metall. Små köksredskap som skulle underlätta lite i vardagen ibland. I vårt sovrum har jag tänkt påbörja en tavelvägg då rummet är så himla tomt i dagsläget, och just därför vill jag hitta tavlor och tavelramar. Jag har redan en liten samling här hemma, men många fler behöver komma till. Tycker dock det är så himla svårt att hitta tavlor, det blir lätt så opersonligt med slumpmässiga motiv även om de är jättefina. Vill hitta tavlor på temat botanik, natur och hav, för det passar oss och vår övriga inredning. Behöver även ett gäng större krukor till inredningen då Titus har krossat flera stycken nu. Rest in peace, alla mina fina krukor. Och så dricksglas, för jag är så innerligt trött på våra gigantiska standardglas från Ikea.

Nu ska jag återgå till mitt pluggande och sen ska jag nog traska iväg till den närliggande loppisen innan jag tar en välbehövlig helg. Ja, just det, tänkte återkomma om några veckor och se om jag har hittat några av sakerna på listan, som en liten uppföljning. Hoppas att du får en trevlig helg, och hittar fina fynd om du besöker loppisar!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

5 svar på ”Jakten på loppisfynden”

Åh, tack för inspirationen! Jag ska också se till att skapa en loppislista. Ofta går jag bara på loppis och handlar det som faller mig in. Inte så strategiskt. Synd att vi inte bor närmare för då hade du kunnat få en hel hög tavelramar av mig i alla storlekar. Ska flytta till studentetta från stor tvåa i sommar så jag behöver verkligen bli av med sånt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *