Kategorier
Vardag

Tio saker om mig

1. Jag hatar att bo i stan. Men samtidigt förstår jag inte hur man samlar mod till sig att bara flytta ut på landet permanent med allt vad det innebär. Det går inte en dag utan att jag längtar mig bort till att ha naturen runt husknuten och en trädgård att botanisera i.

2. Mitt DIY-intresse och min aviga inställning mot konsumtion bottnar i ideologin och etiken som föddes ur punkrörelsen på slutet av 70-talet. Som punken har format mig! Redan som 12-åring var jag konstant sur för att jag föddes tio år försent och bara fick bevittna punkeran ur backspegeln. Är nog lite sur än idag.

3. Jag är inte ett dugg tävlingsinriktad och skiter fullständigt i om jag vinner eller förlorar. Bara jag gör mitt bästa så är jag nöjd.

4. Jag har synestesi vilket innebär att jag ser siffror och bokstäver i färg. För mig är det helt solklart att siffran 2 är ljusgrön och att bokstaven M är klarröd. Det är ingenting jag tänker på så ofta, det bara är så. Det är onekligen ganska fint att se regnbågar framför sig när man läser texter.

5. Jag är så envis att jag ibland blir trött på mig själv. Har jag bestämt mig för något – då blir det så till varje pris. En tvättäkta oxe, om man nu tror på astrologi. Jag skrattade så jag grät när jag läste denna text om mitt stjärntecken för ett tag sedan. Jag är totalt ointresserad av astrologi, men blev helt paff över hur väl texten beskriver mig som person.

6. Jag är en extremt nördig person och har flera specialintressen som jag kan fördjupa mig i hur länge som helst. Histora från sent 1800-tal fram till nutid (språk, politik och musik), näringslära och natur (insekter och vilda växter). Dessa intressen har följt med mig sedan barnsben så det finns väldigt mycket onödigt kunnande i mitt huvud, särskilt då jag minns i princip allting som jag lär mig.

7. Ibland önskar jag att jag hade lagt all denna tid (läs ovanstående punkt) på att utveckla lite mer socialt accepterade färdigheter istället. Jag är inte särskilt social, har några få nära vänner och trivs som bäst i mitt eget sällskap. I många år tyckte jag detta var hur jobbigt som helst, men nu på senare tid har jag börjat acceptera att det är sådan jag är som person.

8. Idag känns det helt otänkbart att jag en gång i tiden åt kött.

9. Jag brukar alltid säga att det inte är någon idé att ångra saker. Gjort är gjort. Men om det finns en sak som jag innerligt ångrar så är det att jag gick ur scouterna när jag var i tonåren. Kompisar och killar lockade mer än att vandra omkring i vacker natur, paddla kanot på spegelblanka sjöar och sitta under en filt vid en lägereld på kvällen. Hur kan kompisar och killar slå det undrar jag idag?

10. När det kommer fram personer till mig och säger “hej, jag läser din blogg!” så blir jag helt paff och vet inte vad jag ska svara. Wow, det finns faktiskt någon som läser min lilla blogg. Så därför tänker jag; kan inte ni berätta lite om er själva? Minst en intressant liten bit fakta om er?

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

13 svar på ”Tio saker om mig”

Jag heter Julia och har sen oktober bott i ett litet hus på landet! Jag och min sambo tröttnade så fruktansvärt mycket på att bo i centrum i en lägenhet och flyttade därför ut på landet!! Älskar det!! Längtar tills i sommar då jag kan ha ett trädgårdsland och pyssla med fina rabatter och sedan ta cykeln till sjön 🙂

PS. Jag är en utav dom där läsarna som har följt dig sedan Quietland!! Kommer ihåg när jag gick i sexan (är 19 år nu) då postade jag 30kr til efter skolan så jag kunde få köpa ett Eiffeltorn-verlock :-))

Åh, så avis! Drömmen verkligen. Och så himla, himla roligt att du har hängt med så länge! Det var tider det, när det inte var några konstigheter att skicka pengar i ett kuvert 😉

Svara

Åh vad roligt detta var att läsa och lära känna dig bättre!

Förstår din tanke där kring scouterna, det låter onekligen helt fantastiskt och jag önskar jag varit mer i naturen som ung och lärt mig mer om allt möjligt. Känns inte lika lätt att ge sig ut, lära sig saker osv nu när man är äldre. Samtidigt fattade du ju då ett beslut som var bäst för dig just då, sådant ska man nog inte ångra. Kan du inte börja med liknande aktiviteter nu igen? 😀

vad är det som du tycker känns läskigt med att flytta ut på landet med allt vad det innebär? Nu hyr vi förvisso och mycket som följer med att Äga ett hus slipper vi i nuläget men ändå – det är underbar! 😀

Fakta om mig? Hmm… Jag var en riktig emo-unge på gymnasiet med lång, svart lugg, massa kajal, läpp-piercing och från den gick det en kedja till örat. Bara svarta kläder, mest från H&M’s killavdelning och så lyssnade jag på japansk rock, och pluggade även japanska!

Nej, precis. Ur det perspektivet jag hade då så var det rätt beslut! Jag skulle verkligen vilja ut mer i naturen, problemet är att jag har blivit så bekväm av mig eftersom jag inte spenderar så mycket tid ute i vind och väder längre. Men i sommar vill jag nog ge mig ut på en vandring med övernattning faktiskt! 🙂

Hmm. Jag har bott i hus tidigare och det varit alltid så omständigt när saker gick sönder i och runt huset, att transportera sig (bodde iofs längst ut i skärgården, 3 km från närmaste väg…) och liknande som avskräcker mig lite. Men hur man slipper man givetvis en hel del ansvar som slukar tid och pengar. 🙂

Oj, haha! Vilken transformering till idag! Älskar att höra hur andra var i tonåren, just för att man tenderar att vara lite mer radikal då.

Svara

Hej. Vad intressanta saker. Jag har också en dröm om att flytta till landet, men lite svårt när jag varken har bil eller körkort. Lite saker om mig:
1. Har sedan jag lärde mig läsa läst allt jag fått tag i, i tid och otid.
2. Pluggat kinesiska.
3. Har så stora drömmar att jag får drunkningskänslor bara av att tänka på dem.
4. Inbiten rädsla för kvävning, drunkning, hundar, höjder, spindlar, att åldras … det mesta faktiskt.
5. Älskar att starta projekt och skaffa nya hobbies, men urusel på att avsluta projekten eller underhålla hobbierna (och sen klaga på att jag aldrig blir bättre)
6. Är och har alltid varit nördig (gillar Fantasy, SF, Anime, TV-/data-spel m.m.)
7. Har en kandidatexamen, men ångrar att jag inte pluggade något annat (d.v.s. vill starta om livet, p.g.a. är för gammal för att hinna allt jag vill nu)
8. Köpte en symaskin för att göra Cosplay

Alltså, kanske inte din typiske bloggläsare, men är ju så klart även intresserad av vegetarism, DIY, hållbarhet, fina foton, återbruk och anekdoter från “vanliga” människors liv samt diverse onödig kunskap och onödigt vetande om allt möjligt.

Förresten, du skulle kunna dela med dig av ditt “onödiga” kunnande här på bloggen, om du vill. Jag skulle läsa i alla fall 🙂

Nummer 1, 2, 3 och 4 stämmer väldigt bra överrrens in på mig med. Kul! Så himla roligt att få veta mer om dig, det är ju inte alltid man vet så mycket om sina bloggläsare 🙂

Ska klura lite på det 😉

Svara

hejsan från australien.
heter lotta och har redan läst din blogg när det var Quietland.
fakta om mig: jag är gravid och hatar att vara gravid. jag mår bara skit hela dagn och nattn. fattar inte hur folk kan tycka att det är skoj.
älskar att läsa, kolla på serier och virka. det är typ det enda jag gör här i australien.

Superkul att få läsa detta men mest impad blir jag av synestesin! Önskar så attj ag kunde krypa in i din hjärna en stund och se hur det ser ut och känns 🙂 Blö, jag är alltid så himla kass på att komma på den här typen av grejer. Hm.. Om mig.. Ehm. Nä, jag får klura lite!

Å du tar så fina bilder så jag bara vill gå hem från jobbet och fota en massa medans det är ljust!!! Å vad jag också längtar till att bo på landet och känna frisk luft på morgonen!
Jag tror att jag är galet dålig på att berätta saker om mig själv, jag förutsätter liksom i tanken att alla redan vet det som jag vet, haha! Men det är ju sällan så som det är. Det kan då bli ganska roligt när någon man känt länge ser helt ställd ut och bara “varför har du inte sagt det!!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *