Kategorier
Recept

Granola bars med mörk choklad och havssalt

Jag älskar granola bars. Perfekt mellanmål för att få i sig lite nyttigheter och snabb energi. När jag har krävande pluggdagar framför mig gör jag dessa bars (eller rutor blev det snarare denna gång) och förvarar i en låda i kylskåpet. När energin börjar sina – dags för en granola bar!

De innehåller puffad quinoa som är min nya favoritgrej, det ger en så himla härlig crunch i allt man använder det till. Och som vanligt är de fullspäckade med nötter, frön, gojibär och andra nyttigheter.

Här kommer receptet! Kan verkligen, verkligen rekommendera att göra dessa. Så galet göttiga.

Granola bars med mörk choklad och havssalt

Ingredienser

1.5 dl boveteflingor
0.5 dl quinoapuffar
0.5 dl gojibär
0.5 dl jordnötssmör
0.75 dl dadelsirap
1 msk agavesirap
1 msk chiafrön
1 msk linfrön
25 gram mörk choklad

Gör såhär

1. Värm jordnötssmöret över vattenbad eller låt stå framme i rumstemperatur någon timme. Oljan i jordnötssmöret ska mjukas upp.
2. Blanda samman alla ingredienser.
3. Pressa ut jämnt på ett bakplåtspapper.
4. Låt stå kylt i minst en timme.
5. Skär i bitar.
6. Smält chokladen över ett vattenbad och bre ut över granola barsen. Strö över lite mortlat havssalt.
7. Låt stå kylt tills chokladen har stelnat.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

6 svar på ”Granola bars med mörk choklad och havssalt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *