Kategorier
Recept Vardag

Superduperbillig överskottsmat

Beställning från Matsmart | Matildigt Beställning från Matsmart | Matildigt

I veckan gjorde jag något jag funderat på länge. Jag la en beställning från Matsmart! Matsmart säljer främst mat, men också andra hushållsartiklar, som t.ex. har passerat bäst före-datum, är felmärkt, är utgående eller felbeställningar av butiker. Mat som annars hade kunnat gå soptunnan till mötes och det är ju inte vettigt någonstans. Billigt som tusan är det också! Sparade ett antal hundralappar på detta lass med mat. Jag vet inte hur intressant du tycker det är att se vad andra handlar, men eftersom jag älskar att kika ner i andras matkassar så tycker jag vi tar en titt på vad jag valde att klicka hem från Matsmart. Obs, detta är inte sponsrat. Jag vill bara lyfta fram Matsmart eftersom det är ett bra initiativ!

Beställning från Matsmart | Matildigt

Det som fick mig att lägga beställningen var att jag hittade billiga hampafrön. Hampafrön består av fullvärdigt protein och göttiga fetter. Normalt sett är dessa svindyra, men jag betalde kanske runt tjugan? Minns ej exakt och har slängt kvittot, men halva priset mot vad de kostar i min matbutik vet jag att de kostade i alla fall.

Beställning från Matsmart | Matildigt

Jag har aldrig ätit torkade sojaprodukter som man förväller själv eftersom jag brukar göra i princip allt jag äter från grunden, så ni kan nog ana hur pepp jag är på att vidga mina vyer och tillaga dessa! Har hört talas om att stroganoff med sojastrimlor ska vara sjukt göttigt så det lär jag nog laga först. Misstänker att dessa påsar lär räcka mig typ ett år dock.

Beställning från Matsmart | Matildigt

Ekologisk sojadryck. En femma styck liksom. Ja, ni förstår ju. De har dock passerat bäst före-datum så jag lär nog frysa in drycken i portioner lagom för smoothis och liknande.

Beställning från Matsmart | MatildigtBeställning från Matsmart | Matildigt

Nötter och godis. Vad vore mathandling utan de sakerna? Rev upp en påse veganska marshmallows direkt, gjorde varm choklad på den ekologiska sojamjölken och avnöjt varm choklad med marshmallows i soffan igår kväll.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

6 svar på ”Superduperbillig överskottsmat”

Var den där bruna saken på andra bilden med i paketet också? Själv har jag Vincent i knät, jag sitter ju vid datorn….

Blev så sugen på att lägga in en beställning nu jag med. Var på väg att göra det för någon månad sen men tyckte inte att de hade så mycket inne då som jag verkligen behövde eller ville ha och då kändes det helt plötsligt som att jag handlade bara för att det var billigt – vilket ju är raka motsatsen till det jag var ute efter. Men du har ju verkligen hittat en guldgruva!

Väldigt vettigt tänkt! Lite samma sak har det varit för mig. Har velat beställa länge, men hindrats av att det egentligen bara har varit några få saker jag verkligen har behövt, men nu när skafferiet började eka tomt och de fått in alla dessa grejer passade jag på!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *