Kategorier
DIY

DIY: Inköpslista för kylskåpet

DIY Inköpslista för kylskåpet | Matildigt

I ungefär två veckor sedan var ju jag skaparsugen och skrev ihop ett inlägg med inspiration från Pinterest. Den stora frågan är; blev det någonting skapat efter inspirationsboosten? Jag rotade igenom alla lådor i vår förvaringsskrubb innehållandes verktyg, material och allt annat man kan tänkas ha för att skapa. Efter att ha vänt upp och ner hela skrubben kom jag ut med materialet ovan. En träplatta, en pappersklämma, en liten skruv, lim och ett magnetiskt ark. Vad skulle det bli av detta?

DIY Inköpslista för kylskåpet | Matildigt

Det blev en inköpslista för kylskåpet. En enkel hållare som alltid sitter där på kylskåpet och gör det enkelt att skriva ner de matvaror som skafferiet behöver fyllas på med. Som vanligt är allt material återbrukat. Träplattan är loppisfyndad, pappersklämman fick jag av min morfar när jag var liten och magnetarket fick jag från min pappas jobb på en såndär skoldag då man skulle vara med en förälder på jobbet. Pappersklämmorna och magnetarken har legat i mina gömmor i kanske… 15 år? Ja, jag hoardar en hel del grejer! Fördelen med att på ett organiserat sätt spara på allting är att man alltid har en massa material hemma att skapa med.

DIY Inköpslista för kylskåpet | Matildigt

Vill du också göra en hållare för dina listor? Jag hoppade över att fotografera alla stegen för det var verkligen en busenkel procedur där fotona bara blev överflödiga. Här kommer istället en liten beskrivning av hur du gör:

Inköpslista för kylskåpet

1. Skruva fast pappersklämman på träplattan.
2. Klipp till magnetarket så att det täcker baksidan av träplattan. Givetvis kan du använda vanliga magneter med och limma fast ett par stycken, t.ex. i hörnen på plattan.
3. Smeta ut ett tunt lager lim över magnetarkets baksida och pressa fast mot träplattans baksida.
4. Låt torka i ett par timmar.
5. Voilà!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

8 svar på ”DIY: Inköpslista för kylskåpet”

Det här har inte med inlägget att göra, men jag undrar om du inte kan skriva mer om “skönhet”sprodukter. Hur ser din skönhetsrutin ut, vilka produkter använder du? Smink, hudvård, hårvård, osv. Gick över till veganskt för några månader sedan, många av mina gamla favoritprodukter är icke veganska och det är såå svårt att hitta nya veganska favoriter. Som att börja om på nytt, vet inte ens i vilken ände jag ska börja leta! 🙁

Så himla smart och enkelt DIY. Vill också ha en sån lista på kylen men vet med mig själv att jag aldrig skulle skriva något på den. Är så glömsk när det gäller sånt :/

Aj då! Själv glömde jag bort att skriva ner saker på inköpslistan innan jag skapade listhållaren. Nu blir jag hela tiden påmind om att skriva ner när matvaror tar slut t.ex. eftersom den alltid finns rakt framför mig köket 🙂

Svara

Wow vilken grej! Superfint inlägg för övrigt, gillar verkligen ditt foto. Och det här skulle du ju också kunna använda som bidrag till månadens Monthly Makers tema om du vill 😉 Blev inspirerad att göra det själv, men får spara på det lite bland alla andra idéer. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *