Kategorier
DIY

DIY: Tidningsupphängning

DIY: Tidningsupphängning | Matildigt

Temat till månadens utmaning av Monthly Makers är trä, och stjärnan i detta DIY är just en träkula. Länge har jag grubblat på hur jag ska förvara mina tidningar på ett fint sätt istället för att lägga dem på hög i bokhyllan. Här har vi lösningen, en enkel tidningsupphängning! Tanken är att jag ska hänga upp flera tidningar brevid varandra med denna anordning i köket så att de alltid finns lättillgängliga när jag vill ha något att bläddra i medan jag äter eller när jag ger mig ut på receptjakt.

DIY: Tidningsupphängning | Matildigt DIY: Tidningsupphängning | Matildigt

Det här kan vara världens enklaste DIY. Allt som behövs är en grövre tråd av valfritt material och en träkula. Jag valde ett vanligt steksnöre för enkelhetens skull, men jag kan tänka mig att det kan bli fint att använda t.ex. vaxad tråd eller imitierat mockasnöre. Mät ut ett lagom långt snöre för din tidning och gör sedan som bilderna beskriver; trä kulan på snöret, knyt en knut under kulan och knyt till sist en ögla i andra änden av snöret. Klaaart!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

18 svar på ”DIY: Tidningsupphängning”

Hej,
Ville bara lämna ett litet avtryck. 🙂 Har följt dig på instagram ett tag nu och hittade idag till din blogg. Tycker så mycket om dina bilder/inlägg på IG och den här bloggen kommer jag sent släppa. Tack för all inspo och vackra ting! 🙂

Med vänliga hälsningar,
Elisabeth

Så enkelt men så snyggt! Och snyggt att hänga flera bredvid varandra, det blir ju en inredningsdetalj samtidigt som det är något man har användning för! 🙂

I det enkla bor det vackra, eller vad är det Ernst säger 😉 Riktigt fint! Undrar om det skulle orka hålla uppe böcker också? Om de inte är megatjocka och tunga alltså.

Jo, det tror jag! Jag testade med en ganska tjock katalog och det fungerade fint trots att jag tänkte att den skulle åka av pga tyngden. Verkar stå pall för mycket!

Svara

Så smart! Både konstruktion och sätt att påminna sig om de där underbara tidningarna, sprängfyllda av inspiration, som alltid samlas i olästa högar. Jag blev sugen både på att displaya dem bättre och att sätta mig i soffan och läsa – tack för det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *