Kategorier
Loppis

Hur gick det med loppisfynden?

För ett tag sedan skrev jag ihop en loppislista med saker som jag hoppas på att komma hem med från mina loppisrundor. Nu har det gått ett par veckor sedan dess och då är ju den stora frågan; gav loppislistan resultat? Blev mitt loppisfyndande mer effektivt? 6 av 11 grejer kan jag numera stryka från listan och det på väldigt kort tid. Det tycker jag är helt klart godkänt.

Äppelklyftare, bestick och liten ugnsform

Varje gång jag ser någon använda en äppelklyftare tänker jag “så onödig pryl, men så fina klyftor det blir!”. Just argumentet att det egentligen är en ganska onödig pryl har hållt mig från att köpa en nytillverkad, och så stöter jag på en äppelklyftare omedelbart efter att jag har skrivit ner det på listan. Det kallas loppislycka! Vad är oddsen för det egentligen? Besticken är tänkt som rekvisita till matfotograferingar och ugnsformen ska jag rätt och slätt laga mat i.

Stora krukor

Efter att Titus har knuffat ner alla krukor i sin väg på golvet så att de har gått sönder behövdes verkligen ett par nya. Tycker ofta att större krukor är svåra att få tag i, alternativt är svindyra, vilket gör mig ännu mer nöjd med dessa fynd. En stor fördel med korgkrukan är att den inte går i tusen bitar om den ramlar i golvet. Jag ska nog fortsätta hålla utkik efter fler krukor i mjuka naturmaterial, praktiskt ju! Ska måla om den också tänker jag, men vilken färg? Färgen på stengodskrukan förresten – hur fantastisk är inte just denna blåa nyans?

Tavlor och ramar

Jag har inte hittat så många billiga tavlor och ramar som jag har gillat, men några stycken har det blivit i alla fall. Tänker att det får ta den tid det tar, att en tavelvägg liksom ska växa fram lite under tid och inte stressas fram.

 

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

5 svar på ”Hur gick det med loppisfynden?”

Den blåa krukan är jättefin, jag har 3st precis likadana fast i mindre storlekar, gav typ 5-10kr styck för dom. Hittar ofta fina krukor på secondhand och loppis, har fler krukor än jag har växter till 😛

Åh, vad många fina fynd du gjorde efter att du skrev listan! Krukorna gillade jag verkligen och att leta ramar på loppis är ju det bästa som finns. Jag brukar försöka titta efter dem med passepartout eftersom jag tycker att det är meckigt att köpa i vanliga fall 🙂

Krukorna är jättefina, gillar verkligen den blå nyansen! Apropå korgkrukan så hade jag nog målat den i hälften vitt eller grått och så låtit resten vara ofärgat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *