Kategorier
Recept

Klassisk chiapudding

Klassisk chiapudding med blåbär | Matildigt

För några år sedan var chiapuddingen på allas läppar. Det bara kryllade av recept i bloggvärlden, men sedan verkar den ha fallit i glömska. Det är lite synd för chiafrön är ett riktigt litet superfrö då det bland annat innehåller omega 3, kalcium och protein. Just därför dammade jag av min förpackning med chiafrön och rörde ihop en klassisk chiapudding till frukost imorse.

Om du har glömt bort hur man gör så kommer här en beskrivning på den vanligaste varianten av chiapudding. Rör ihop 2.5 dl vegetabilisk mjölk, 3 msk chiafrön och ett halvt krm vaniljpulver. Jag dubblade mängden för hålla mig mätt extra länge. Om du vill ha chiapuddingen lite söt kan du ha i lite agavesirap eller annan sötning. Rör om ordentligt och låt den sedan stå i kylen i en halvtimme. Rör om ordentligt igen så att eventuella klumpar förintas och låt stå minst en halvtimme till.

Jag toppade min med egenplockade blåbär. Bävar redan för den dag bären tar slut i frysen… och längtar tills sensommaren så jag kan få plocka mer!

Tidigare har jag även gjort följande chiapuddingar:
Chiapudding med jordnötssmör och björnbär
Chiapudding med kakao och banan
Chiapudding med blåbär och honung

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

11 svar på ”Klassisk chiapudding”

bortglömd? :O jag tycker det nu (eller ja, för kanske ett halvår sedan) den var på allas bloggläppar 🙂 åt senast imorse! jag kör 1,5 dl osötad havredryck med 2,5 msk chiafrön och så toppa med jordnötssmör, gojibär och kokosflingor.

Där ser man! Jag ser sällan chiapudding nu för tiden i de bloggar jag läser jämfört för ett-två år sedan. Kanske följer fler icke chiapuddingsfrälsta bloggare nu för tiden – är säkert så, haha! Låter som en god kombo förresten! Ska testa det för att variera mig lite 🙂

Svara

Jag MÅSTE prova detta! Är dock lite rädd för att det ska vara “slemmigt”??? Är det det? I mitt huvud känns det som att det potentiellt kan vara samma konsistens som aloe vera????

Hmm, ja – lite så faktiskt! Jag vet att en del personer ogillar konsistensen men jag har ärligt talat knappt tänkt på det. Tycker bara det är gott liksom, särskilt med mycket topping som t.ex. bär till 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *