Kategorier
Vardag

Vad, vad, vad?

Jag har sett den så kallade vad-listan dyka upp i hälften av de bloggar jag läser (känns det som) och eftersom det var ett tag sedan jag fyllde i en lista tänkte jag “varför inte?”. Ledsen om jag låter allmänt opepp i några av svaren förresten! Men jag tror att det framgår någorlunda av svaren varför läget är som det är just nu, och livet är ju som bekant inte alltid alldeles underbart.

Vad stressar dig?
Skolan. Alltså. Är det inte svåra uppgifter att lösa så är det många uppgifter att lösa. Det tar aldrig slut. Önskar jag vore en lite mer avslappnad student som inte stressade lika mycket över att allt ska vara perfekt jämt. Men jag vill bara lära mig allt, få bra betyg och lämna in uppgifter som jag är stolt över.

Vad ska du göra ikväll?
Det kan nog bli ett träningspass när det börjar bli lite färre människor på gymmet. Det är i princip rusningstrafik mellan vikterna när alla slutar skolan och jobben då gymmet ligger mitt på universitetsområdet där också mängder av företag håller till. Försöker alltid träna lite senare på kvällen. Efter det ska jag äta middag och bänka mig i soffan framför tv:n tills det är dags att sova. Story of my life en vardagskväll.

Vad är lätt?
Just nu; inte ett dugg. Känns som allt är en evig kamp mot klockan, mig själv, min omgivning… Men jag hänger i. Att blogga är lätt, för då får jag fokusera på något jag tycker är rakt igenom roligt och fritt från prestationsångest.

Vad blir det för middag idag?
Pasta med tomatsås, egenodlad jalapeño och gröna linser. Ur en matlåda. Äter all min mat ur matlådor från diverse storkok just nu för att spara på tiden och energin.

Vad vill du göra mer?
Skapa, färdigställa påbörjade projekt här hemma, vara i naturen, umgås med nära och kära och arbeta på min portfolio. Och att vara ledig utan att vara evighetstrött när det väl inträffar.

Vad går du igång på?
Struktur i vardagen, nya matvaror att prova på, att ha tid över till att förverkliga idéer, en pirrande magkänsla, snygga webbplatser och välformulerade meningar. Känns onekligen som ganska typiska saker för en blivande webbredaktör med en gigantisk dos passion för vegansk mat, DIY-projekt och att göra saker själv.

Vad gråter du av?
Jag gråter sällan, men jag gråter alltid när jag hör talas om djur som far illa. Minst en gång per dag får jag mota bort tårarna som är på väg att trilla ur mina ögon när jag ser hemska uppdateringar från djurrättsorganisationer i olika sociala medier. Nog för att jag blir ledsen när människor för illa, men just djur är min eviga akilleshäl som jag inte kan värja mig mot. Önskar ofta att jag plötsligt skulle vinna en stor summa pengar så jag fick möjlighet att verkligen göra skillnad för utsatta djur. Tills att det händer fortsätter jag att varje gång jag handlar skänka en stor dos kattmat till det lokala katthemmet och stötta djurrättsorganisationer med de pengar jag kan avvara.

Vad gjorde dig arg senast?
Jag brukar säga att jag aldrig blir arg. Tar hellre en konflikt och reder ut det som gör mig arg alternativt släpper det helt om det inte är någonting som jag kan påverka. Men häromdagen blev jag så arg att jag kokade på en person i min närhet. Det händer väldigt sällan, men det är också skönt att känna att jag faktiskt kan ryta ifrån när det verkligen behövs.

Vad är fånigt?
Att Timmy alltid kallar mig för mammutt och jag kallar honom för timmutt. Så fånigt men också så puttinuttigt gulligt.

Vad är gott?
Vad är inte gott?! Tycker på fullaste allvar att allt som går att äta är gott. Nästan i alla fall. Men hmm, min topp fem när det gäller mat som jag skulle kunna äta varje dag utan att tröttna måste vara följande:
1. All slags choklad
2. Vitlöksbröd
3. Hallon
4. Ugnsrostade grönsaker
5. Naturella cashewnötter
Jo, choklad är mat i min värld.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *