Kategorier
Skönhet

Ansiktskrämen som min hy älskar

Ny vecka, nya tips! För ett tag sedan införskaffade jag ett återfuktande serum från hudvårdsmärket Derma E. Serumet verkligen har räddat min torra hy nu under vintermånaderna och kan nog ha varit vinterns bästa köp. I samma beställning fick även en ansiktskräm, även den från Derma E, följa med då jag den senaste tiden har känt ett behov av en lite mer återfuktande ansiktskräm som komplement till min övriga hudvårdsrutin.

Eftersom jag själv tycker att det kan vara lite knepigt att hitta en vegansk ansiktskräm som fungerar bra för min typ av hy, typisk blandhy med både torra och feta partier med tendenser till orenheter, så kommer här mina tankar om produkten efter att ha testat den i ett par veckor. Som titeln redan har avslöjat så blev jag stormförtjust. På riktigt stormförtjust.

Recension av Derma E Firming DMAE Moisturizer

De första dagarna med ansiktskrämen var allt annat än underbara om jag ska vara riktig ärlig. En fest där ett stort gäng finnar hade bjudits in pågick under flera dagar i mitt ansikte. Som bekant kan det ju ta ett tag innan hyn vänjer sig vid en ny produkt så jag fortsatte använda den, och tur var det för idag vill jag inte leva utan den.

När finnarna väl hade lämnat festen började jag se resultatet av allt som utlovades i produktbeskrivningen; utslätande, läkande och återfuktande. Jag vet inte vad för magiska ingredienser den här produkten innehåller, men den uträttar underverk. Min hy är mjukare, slätare och mer återfuktad än någonsin tidigare. För någon som är van vid att ofta ha små finnar och ojämnheter så kan jag komma på mig själv med att beundra min hy i spegeln, bara för att hyn för en gång skull ser ut som jag vill att den ska se ut.

Ett minus är dock att jag blir lite blank i ansiktet efter ett par timmar, men det kan jag leva med så länge ansiktskrämen fortsätter uträtta tidigare beskrivna underverk. Om man har väldigt fet hy kan den nog passa bättre som nattkräm, vilket även är hur jag kommer använda den framöver då min hy under sommarhalvåret blir mer balanserad med mindre torra partier.

Jag tycker verkligen så himla mycket om denna ansiktskräm och vill rekommendera den till alla som har en kombinerad hudtyp med finnar och/eller ojämnheter, för jag vet hur svårt det är att hitta veganska alternativ som både återfuktar och balanserar utan att ge upphov till orenheter. Troligen lär produkten fungera fint för dig med normal/torr hy också eftersom den är väldigt återfuktande.

Kostar i skrivande stund 152 kronor på iHerb.


PS! Koden TNH374 ger $10 avdrag på beställningar över $40 eller $5 avdrag på beställningar under $40. Gäller för dig som lägger din första beställning från iHerb. Läs gärna min iHerb-guide om hur du går tillväga för att beställa samt hur du hittar fler guldkorn i sortimentet.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *