Kategorier
DIY

DIY: Minimalistiska påskägg

Måla om påskägg - Minimalistiska påskägg - Matildigt

Snart är det påsk! Jag har aldrig riktigt firat påsk men jag gillar onekligen påskägg fyllda med godis. Även om jag tycker att de klassiska påskäggen med traditionella påskillustrationer är hur fina som helst så ville jag testa att DIY:a ett påskägg minimalistiskt i en dov pastellig färgskala.

Det visade sig vara hur lätt som helst att måla om påskägg med ett jämnt resultat som inte alls ser ut att vara DIY:at. Vill du inte ha dina ägg minimalistiska så är det fritt fram att sätta din egen prägel på dem. Fram med hobbyfärgen, washitejpen, spritpennan, sidenbanden eller vad du nu kan tänkas ha där hemma i gömmorna.

Måla om påskägg - Minimalistiska påskägg - Matildigt

Före ↑

Helt vanliga påskägg fyndade för några kronor på en loppis. Väldigt shabby chicig design som inte riktigt faller mig i smaken.

Måla om påskägg - Minimalistiska påskägg - Matildigt

Efter ↑

Två lager med helt vanlig väggfärg och du har ett helt annat påskägg. Jag var lite orolig över att ytan skulle se ut att vara målad för hand, men med hjälp av två tunna lager målarfärg där jag noggrant penslade ut färgen för att undvika tjocka penseldrag så blev resultatet helt perfekt. Tips till dig som vill sätta din egen prägel på påskäggen!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Ett svar på ”DIY: Minimalistiska påskägg”

Jättefint tycker jag! Kanske att de fortfarande kan räknas som minimalistiska om man ritar något tunt, geometriskt mönster i svart på dem? Kan tänka mig att det kunde vara snyggt! Tack för bra idéer säger jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *